Bitcoin (BTC) Mining
Bitcoin

Grote problemen in de wereld van Bitcoin mining?

Het lijkt erop dat een belangrijk onderdeel van de Bitcoin mining industrie in grote problemen zit. Bitcoin ASIC producent Bitmain kondigt namelijk een pauze van de salarisbetalingen van zijn medewerkers aan. Volgens de firma, die echt een grote speler is binnen de industrie, heeft het momenteel moeilijkheden om een positieve cashflow te genereren.

Alles bij elkaar ziet het er niet goed uit voor de medewerkers van Bitmain. Moeten we binnenkort gedag zeggen tegen deze gevestigde naam binnen de industrie?

Het afscheid van Bitmain?

Het lijkt erop dat Bitmain wel een bullmarkt kan gebruiken, want als we de rapportages mogen geloven gaat het niet goed met de producent van Bitcoin miners. Alle bonussen van de medewerkers zijn reeds geannuleerd en sinds afgelopen maand betaalde Bitmain geen salarissen uit.

Daar komt bij dat medewerkers mogelijk moeten dealen met een salarisverlaging van 50 procent (!). Dat zijn cijfers waar niemand vrolijk van zou worden.

“Voor de maand september is het bedrijf er nog niet in geslaagd om een positieve cashflow te genereren, met name als het gaat om de orders van nieuwe ASICs. Het bestuur heeft daarom besloten om de salarissen van de maand september te pauzeren, om daar vervolgens vanaf 7 oktober weer over te vergaderen”, aldus Bitmain.

Bitmain is een Chinese partij en in China was er de afgelopen dagen een nationale vakantieperiode. Vandaar dat men pas na 7 oktober weer is begonnen met nadenken over het oplossen van deze situatie.

Opgericht in 2013

Dat er met Bitmain een gigantische naam uit de Bitcoin-industrie verloren zou gaan blijkt wel uit de lange geschiedenis van het bedrijf. Bitmain werd namelijk in 2013 opgericht en loopt zodoende echt al vanaf de beginjaren mee binnen de wereld van Bitcoin.

Tijdens de piek van het bedrijf had Bitmain een marktaandeel van 70 procent. Op dit moment is de Antminer ASIC serie van Bitmain nog altijd de meest toonaangevende (en efficiënte) miner van de industrie.

Eind 2022 waren er bij Bitmain zelfs plannen om naar de beurs te gaan tegen een waardering van 5 miljard dollar, maar die plannen kunnen (zo lijkt het nu althans) weer even de koelkast in. Eerst moeten de financiële problemen opgelost worden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%