Hooded Hacker
Hack

Hacker verplaatst $52 miljoen aan gestolen cryptovaluta van Radiant Capital naar Ethereum

De hacker achter de recente diefstal bij Radiant Capital, een gedecentraliseerd financieringsplatform (DeFi), heeft bijna alle gestolen fondsen verplaatst naar het Ethereum-netwerk. Dit lijkt een poging om de cryptovaluta te verbergen, aldus blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield op 24 oktober.

$52 miljoen aan Ethereum verplaatst

Volgens PeckShield zijn de cryptovaluta, die onrechtmatig werden verkregen via exploits op het Arbitrum-netwerk en de Binance BNB Chain, vrijwel volledig overgezet naar Ethereum. Het gaat om een bedrag van 20.500 Ethereum, met een geschatte waarde van $52 miljoen.

Waarschuwing voor gebruikers

Radiant Capital, een DeFi-leningsplatform dat rente laat verdienen en activa uitleent op netwerken zoals Ethereum, BNB Chain en Arbitrum, waarschuwde zijn gebruikers op 23 oktober. Het platform drong er bij hen op aan om goedkeuringen voor kwetsbare slimme contracten in te trekken, om te voorkomen dat hun fondsen in gevaar komen. “Doe dit om te voorkomen dat uw geld wordt gestolen,” luidde de waarschuwing.

Geavanceerde cyberaanval

De aanval op Radiant Capital vond plaats op 16 oktober en leidde tot een verlies van meer dan $50 miljoen. Dit was geen gewone aanval op slimme contracten. In een rapport op 18 oktober onthulde het team van Radiant dat de apparaten van drie kernontwikkelaars waren gehackt met behulp van geavanceerde malware. Hierdoor kregen de aanvallers toegang tot een portemonnee met meerdere handtekeningen.

Waarde van Radiant Capital keldert

Na de aanval is de totale waarde van Radiant Capital met 66% gedaald, van $70 miljoen naar $24 miljoen, volgens gegevens van DefiLlama. Eerder dit jaar werd Radiant Capital ook al getroffen door een exploit, waarbij in januari $4,5 miljoen werd gestolen via een flitslening-aanval.

Hackers gebruiken Ethereum om sporen te wissen

Cybercriminelen maken vaak gebruik van het Ethereum-netwerk om gestolen cryptovaluta via mixers zoals Tornado Cash te verbergen. Deze tactiek werd dit jaar ook ingezet bij andere grote crypto-hacks, waaronder WazirX, CoinStats en Penpie.

PeckShield meldde dat de totale verliezen door crypto-hacks in september meer dan $120 miljoen bedroegen, hoewel dit het op een na laagste maandelijkse verlies van 2024 was.

Hack nieuws

Datalek bij crypto-bedrijf Transak: Gevoelige gegevens van meer dan 92.000 gebruikers gelekt
Tapioca Foundation looft $1 miljoen beloning uit na grote crypto-hack
FBI arresteert SEC-hacker achter onjuiste tweet Bitcoin ETF-goedkeuring
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk