Hack

Hackers EXMO cashen $4 miljoen uit

Onlangs is de Britse cryptocurrency exchange EXMO gehacked. Alhoewel de hackers bij slechts 5% van de totale crypto activa konden, bleek dit toch een aanzienlijk bedrag te zijn. Een deel hiervan, van $4 miljoen, hebben de hackers nu uitgecashed.


Exchange was te laat met bevriezen

Om dit geld uit te cashen, maakte de hackers naar verluidt gebruik van de Poloniex exchange. Naar verluidt hebben de hackers enkele uren voordat officieel bekend werd dat de Britse crypto exchange gehacked was een deel van de fondsen naar de Poloniex exchange verstuurd. Voordat de exchange de kans kreeg om de betreffende wallets te bevriezen, hebben de hackers het geld er al vanaf gehaald.

Pas toen de exchange officieel via EXMO de informatie ontving, konden ze de accounts bevriezen. Dit bleek echter al te laat te zijn. Geschat wordt dat de hackers in totaal ruim $10 miljoen aan diverse cryptocurrencies hebben kunnen buitmaken, circa 5% van de totale activa dat op het platform verhandeld wordt. Van de $4 miljoen die nu uitgecashed is, blijkt $1 miljoen afkomstig te zijn van de gestolen XRP-tokens en de overige $3 miljoen blijkt afkomstig te zijn van de gestolen ZEC-tokens.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


KYC en AML-regelingen

Inmiddels zijn al enkele verwijten gemaakt richting de exchange omtrent hun Know-Your-Customer (KYC) beleid en anti-witwas maatregelen (AML) beleid. Op deze verwijten heeft de exchange inmiddels een antwoord gegeven:

“Wij maken gebruik van toonaangevende software van Jumio, EVS en Elliptic om identificatie, verificatie, OFAC, sancties en transactietracering uit te voeren. De getroffen accounts zijn meer dan vier weken geleden gemaakt en zijn volledig geverifieerd met behulp van de bovengenoemde software en standaarden.”

Dit suggereert aan dat de hackers de hack al voor een langere tijd aan het plannen zijn en uiterst nauwkeurig ten werk zijn gegaan om het succesvol te laten verlopen.

Gedurende het onderzoek heeft de exchange tijdelijk alle handel, de opnames en de stortingen op het platform gepauzeerd. Verwacht wordt dat vandaag of morgen deze handel weer volledig hervat kan worden. Als gebruikers in de tussentijd toch nog stortingen hebben uitgevoerd, zullen ook deze stortingen vandaag of morgen bijgewerkt zijn.