Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Halving Effect: Bitcoin koers schiet omhoog naar $66.000

Afgelopen weekend vond de langverwachte vierjaarlijkse halving plaats voor Bitcoin. Met dat bijzondere moment halveerde de subsidie die miners ontvangen voor het produceren van een blok van 6,25 naar 3,125 Bitcoin. Daar lijkt Bitcoin positief op te reageren, want de koers zit sindsdien weer in de spreekwoordelijke lift.

Vannacht schoot de Bitcoin koers weer heel even boven de 66.000 dollar uit.

Bitcoin koers. Bron: Tradingview

De Bitcoin-markt sinds de lancering van de ETFs

Sinds de lancering van de Spot Bitcoin ETFs op 10 januari 2024 lijkt het alsof er voor miljarden dollars aan BTC is opgekocht uit de markt.

De realiteit is echter dat we behoorlijk “breakeven” draaien wat dat betreft. Als we de bovenstaande tweet van HODL15Capital mogen geloven, dan zijn het vooral de Nieuwe Negen Bitcoin ETFs die inkopen, doet MicroStrategy mee en blijft ook Mr. 100 op de koopknop drukken.

Verder zijn ze bij de Grayscale Bitcoin ETF grote verkopers en verkoopt “de rest” ook flinke hoeveelheden Bitcoin. Daarnaast zorgen de miners ervoor dat vraag en aanbod in balans zijn.

Nu hebben we echter de halving gehad, waardoor zij de komende maanden maar een halve productie draaien ten opzichte van de eerste 100 dagen sinds de ETFs.

Het effect van de halving

In principe zou de halving niet direct een gigantisch effect op de Bitcoin koers moeten hebben. Althans, dat zou je niet verwachten.

We zijn dankzij de halving van een dagelijkse productie van 900 naar 450 Bitcoin gezakt. Dat scheelt tegen de huidige koers van 66.000 dollar 29,7 miljoen dollar aan Bitcoin per dag.

Dat gaat natuurlijk het verschil niet maken.

Waar we het verschil juist wel zien is als we die dagelijkse 29,7 miljoen dollar aan Bitcoin omzetten in een bedrag op jaarbasis. Dan gaat het namelijk ineens om 10,8 miljard dollar.

10,8 miljard dollar klinkt natuurlijk wel als iets wat voldoende is om de Bitcoin koers behoorlijk in beweging te brengen. Zodoende lijkt het realistisch om op basis daarvan iets van een effect te verwachten de komende tijd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017