Bitcoin miner, crypto miner, crypto mining
Bitcoin

Halving opkomst: Bitcoin koers van $98k noodzakelijk voor miners

Bitcoin (BTC) miners maakten in het afgelopen jaar gigantisch veel winst. De industrie kon het goed gebruiken nadat 2022 een slecht jaar bleek te zijn. Een belangrijk onderdeel waren de Ordinals inscripties die nieuwe functionaliteiten op het Bitcoin netwerk mogelijk maakten. De winsten van miners vertaalden zich ook in de aandelen. 

Een van de meest populaire mining bedrijven, Riot Platforms, steeg dit jaar met meer dan 450%. Ook andere publieke mining bedrijven, waaronder Marathon Digital, Bitfarms en Cleanspark maakte een gigantische groei van hun aandeel door met respectievelijk een stijging van 421%, 337%  en 246% in juli 18. In vergelijking steeg Bitcoin maar met 80%.

De groei van mining bedrijven heeft mogelijk ook een keerzijde. De halving komt steeds dichterbij en, zoals we allemaal weten, zullen de blokwinsten voor miners dalen. Analyse platform Seeking Alpha deed onderzoek naar de consequenties van de halving en kwam tot een zorgwekkende conclusie. 

Willen miners, volgens het rapport van Seeking Alpha, na de halving winstgevend blijven, dan moet de BTC koers tegen april 2024 uitkomen op $98.000. Hoewel het sentiment rond mining bedrijven op het moment erg positief is, waarschuwt het analyse platform voor risico’s in de toekomst. Willen we dit soort bedragen tegenkomen, dan moet een bull markt niet lang meer op zich laten wachten.

Matrixport voorspelt Bitcoin van $125.00 voor halving

Als het aan Matrixport ligt, een financiële platform voor crypto, moet het wel goed komen met de Bitcoin prijs en miners. Het bedrijf voorspelt voor het einde van 2024 een koers van $125.000 en voor het einde van het huidige jaar een koers van $45.000. Matrixport baseert zijn voorspelling op het behalen van een jaarlijkse piek. In  juni doorbrak Bitcoin de $30.000 barrière en noteerde de munt een nieuw hoogtepunt.

Als het aan analist Tom Lee ligt, kan de Bitcoin prijs binnen de komende jaren een prijs van $200.000 bereiken, een stijging van ruim 500%. Zijn verwachting wordt versterkt door een mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF in de VS, die de marktkapitalisatie substantieel zou kunnen verhogen. Hij benadrukt echter dat organische netwerkeffecten een rol blijven spelen, zelfs bij afwijzing van een ETF-aanvraag.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins