Dogecoin Nieuws

Handel in Dogecoin overtreft handel in Bitcoin en Ethereum in Turkije

Turkse burgers hebben de afgelopen 30 dagen meer dan 380 miljoen dollar aan DOGE verhandeld, wat meer is dan het volume in Bitcoin en Ethereum samen.

Turkse investeerders wenden zich tot Dogecoin

Turkse burgers stappen dus massaal naar Dogecoin (DOGE). De meme-coin is daardoor veruit de meest verhandelde cryptomunt geworden. Uit gegevens van de afgelopen 30 dagen van de grootste exchanges in Turkije blijkt blijkt dat er voor meer dan 380,3 miljoen dollar is verhandeld in DOGE.

Dit is meer dan het handelsvolume van Bitcoin en Ethereum samen. De laatste twee vergaarden handelsvolumes van 154,4 miljoen dollar en 142,6 miljoen dollar. De drie exchanges die zijn onderzocht, zijn BTCTurk, Bitexen en Bitexlive.

Dogecoin is de afgelopen tijd enorm gestegen in prijs, grotendeels door de overname van Twitter door Elon Musk. Musk staat bekend als een aanhanger van Dogecoin en plaatste onlangs zelfs een DOGE-gerelateerde foto, wat mogelijk hint op een implementatie van de token. Turkse investeerders hebben mede hierom volop Dogecoins gekocht.

Cryptocurrencies zijn sowieso populair onder burgers in Turkije. De overheid is echter veel terughoudender. Het land heeft te maken gehad met hoge inflatie en dit zou een van de redenen kunnen zijn achter de groei van de crypto-sector in het land.

Turkse Lira daalt in waarde

Het aantal crypto investeringen piekten in 2022 in Turkije, waarbij de Turken de cryptomarkt gebruikten als hedge tegen de Lira. De valuta van het land heeft flink geleden als gevolg van de economische crisis.

De hoge inflatie heeft hetzelfde gedaan, en dat is ook waar te nemen in landen als Argentinië en Venezuela. Deze landen hebben ook een instroom van investeringen gezien nadat hun valuta was gedaald in waarde.

De Turkse president Erdoğan zei tijdens een recent overleg dat blockchains waardevol zijn. Hij zei ook dat Turkije zijn eigen metaverse wil creëren en een e-Human-project lanceert. Turkije sluit zich aan bij landen als Zuid-Korea en Japan bij het aankondigen van web3-initiatieven.

Erdoğan raadde het echter af om in crypto te investeren. Turkse regelgevers komen daarnaast met nieuwe wijzigingen met betrekking tot AML en KYC die onlangs zijn geïntroduceerd. Het land verbood cryptobetalingen in 2021.

Dogecoin nieuws

Dogecoin schiet omhoog na uitspraak Elon Musk over bouwen van mobiele telefoon
Elon Musk deelt aanstaande plannen voor Twitter
Elon Musk: “Twitter gaat de komende maanden een hoop domme dingen doen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten