Bitcoin

Handelaren kopen de Dip – Bitcoin prijs blijft rond $9.200

De Bitcoin prijs daalde onlangs weer even tot een prijs van $9.100. Even later herstelde de Bitcoin weer tot boven de $9.200. Toch lijken handelaren onzeker of er een nieuwe koersstijging aan zit te komen.

Bitcoin koers – Bron: Tradingview

Correctie van de Bitcoin prijs

De Bitcoin, die eerder deze week een waarde bereikte van $9.400, zag haar prijs donderdag weer terugzakken naar $9.200. Elie Le Rest, partner bij handelsbedrijf ExoAlpha zegt hierover:

“Twee dagen geleden steeg de Bitcoin prijs met 1,9%. Vervolgens daalde het met 2,1%. Momenteel is de Bitcoin stabiel. Dit was weer gewoon een mislukte uitbraak.”

Handelaren die beginnen met kopen wanneer de prijzen dalen bieden niet voldoende momentum om de markt aanzienlijk hoger te brengen voegde Le Rest eraan toe:

“Er is steeds minder amplitude om te bewegen, dus we zullen de komende dagen moeten zien hoe dit wordt opgelost.”

Verschillende handelaren wezen op de prijs van $9.400, als prijs waar de momentum zou kunnen veranderen in een bullish markt. Sinds het begin van juli heeft de Bitcoin moeite gehad om uit het gebied van $9.000 – $9.200 te breken. Josh Rager, een bekende handelaar zegt dat het vooralsnog moeilijk zal zijn om terug te keren naar de prijsklasse van boven de $9.400. Hij zei:

“Ik denk dat de Bitcoin tekortschiet om nog snel nog een keer een prijsstijging tot boven de $9.400 te bereiken.”

Ondanks deze negatieve uitspraak gokken veel investeerders op de optiemarkt dat de Bitcoin prijs tot boven de $11.250 zal stijgen. Wel blijft het volume op BTC opties dalen.

Het lijkt er dus op dat we ons opnieuw bevinden op neutraal gebied. Wanneer de prijs boven de $9.450 zal stijgen kan de koers weer de $10.000 aan tikken. Aan de andere kant zal het ook kunnen dat de prijs verder terugzakt tot richting de $8.200.


Aantal Bitcoins dat vastzit in DeFi

De op één na grootste cryptomunt, genaamd Ethereum, presteert dit jaar goed. De altcoin heeft haar koers dit jaar zelfs zien stijgen met 84% zien stijgen, terwijl de BTC prijs ‘slechts’ met 28% is gestegen. De goede prestaties van ETH zijn deels te verklaren door de goedlopende DeFi markt.

Het aantal Bitcoins dat vast zit in de DeFi markt is gestegen van 5.000 tot 15.000 BTC in de afgelopen maand. Dat is een enorme stijging van maar liefst 200%.

Aantal BTC dat vastzit in DeFi – Bron: Defi Pulse

Door Bitcoins in DeFi te vergrendelen, kunnen investeerders een beloning of ‘opbrengst’ verdienen zonder het te hoeven ruilen voor een andere munt. In een situatie met een lage volume op de exchange in juli, zullen steeds meer handelaren hun crypto tokens vastzetten in de DeFi markt in plaats van hun BTC’s te verhandelen.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom