Ethereum

Als 2020 het jaar van DeFi is, wanneer profiteert Ethereum dan?

Er is geen twijfel dat gedecentraliseerde financiering (DeFi) populair is op dit moment. Ethereum, de basis hiervan, heeft hier echter nog niet echt van geprofiteerd.

Gisteren bereikte de DeFi markt opnieuw een nieuw record. De markt bereikte namelijk een waarde van meer dan 2,15 miljard dollar, blijkt uit gegevens van Defipulse.


Het jaar van gedecentraliseerde financiering (DeFi)

In minder dan een maand tijd is de hoeveelheid tokens die vaststaan in de opkomende sector verdubbeld. Compound Finance is nog steeds het meest dominante platform met een marktaandeel van 31%, hoewel anderen proberen om een graantje mee te pikken met hun eigen yield farming en stimulansen.

Er is geen twijfel dat 2020 het jaar is voor DeFi, aangezien 2017 het jaar was voor ICO’s en 2018 het jaar voor stablecoins. Dat merkte Dan Held, zakelijk directeur bij Kraken, op.


Wanneer gaat ETH profiteren?

Als DeFi gewoon een nieuwe hype is, wordt het waarschijnlijk vervangen door de volgende trend in 2021. Maar met de huidige ontwikkelingen in de industrie en de snelle evolutie van Ethereum, wat der ruggengraat is van DeFi, lijkt dat onwaarschijnlijk.

DeFi-tokens vliegen de de laatste tijd één voor één de lucht in, waaronder LINK, KNC, SNX, Ren, BNT, COMP en BAL die de afgelopen maand met honderden procenten zijn gestegen. Velen beginnen zich af te vragen waarom Ethereum tijdens deze DeFi-boom zo lusteloos is gebleven.

De Ethereum prijs is de afgelopen dagen slechts een beetje bewogen en steeg tot iets minder dan 250 dollar, waar zware weerstand ligt. Als we naar de lange termijn kijken was het koersverloop van de munt echter redelijk vlak. Het is dus eigenlijk best raar dat Ethereum niet mee heeft weten te profiteren van de DeFi hype.

De reden hiervoor is schaalbaarheid. Ethereum lijdt onder zware belasting: als transacties omhoog schieten, nemen ook de netwerkkosten toe. De kosten voor het gebruik van het Ethereum-netwerk waren de afgelopen maand hoger dan die voor Bitcoin. Dit maakt de kleine operaties in DeFi onhoudbaar bij de huidige tarieven.

Pas als de schaal van laag 2 volledig is geïmplementeerd en het netwerk duizenden transacties per seconde kan verwerken in plaats van een schamele 15, zal de Ethereum prijs gaan bewegen. Daarvoor moet fase 0 van ETH 2.0 voor het einde van dit jaar zijn ingezet.