Handelaren verwachten dat Ethereum tot boven de $500 zal stijgen

Nadat de Bitcoin prijs flink gestegen is volgt nu de Ethereum prijs. De koers van de grootste altcoin bereikt vandaag een hoogtepunt van $455 en nu verwachten traders een opwaartse trend richting de $500.

Op 6 november steeg de Ethereum prijs naar $455 toen de prijs van de Bitcoin daalde naar het $15.500-niveau. Op basis van het sterke momentum van Ethereum verwachten traders dat de prijsstijging op korte termijn door zal zetten.

Er zijn een aantal mogelijke redenen waarom Ethereum de komende weken een grote opwaartse trend zou kunnen zien. Deze behandelen we in dit artikel.


Ethereum grafiek is zeer bullish

In september tweette een handelaar die bekend staat als “Crypto Capo” een wekelijkse Ethereum-grafiek met twee mogelijke scenario’s.

Het bearish scenario toonde een afwijzing van het $360 supportlevel gevolgd door een scherpe daling. Het bullish scenario toonde een bevestiging van $360 als ondersteuningsniveau en een potentiële run naar $800.

Verwijzend naar het ondersteuningsniveau van $ 360, zei de handelaar: “Als dit niveau aanhoudt, zouden we in de komende maanden een prijs van $815 moeten zien. “

Sinds het maken van deze voorspelling heeft ETH de afgelopen twee maanden met succes het macro-ondersteuningsgebied van $360 verdedigd. Momenteel test het het weerstandsniveau van $450, dat in 2020 een zwaar weerstandsgebied is gebleven.

Wanneer een groot weerstandsniveau breekt, kan er snel een breakout-rally optreden, en daarom speculeren traders veel meer op de prijs van Ether dan in voorgaande weken.


Ethereum 2.0 is een bullish factor

ETH 2.0 staat momenteel gepland voor lancering op 1 december en sommige analisten speculeren dat dit een voorraadtekort zou kunnen veroorzaken.

Door het ETH 2.0-staking-systeem kunnen gebruikers 32 ETH inzetten en in ruil daarvoor een bonus op hun bezit ontvangen. Het proces van staken betekent dat ETH wordt toegewezen aan de ETH 2.0-contractadressen. Tijdens de stake periode kunnen gebruikers hun ETH niet gebruiken of overdragen, tenzij ze ervoor kiezen om te stoppen met staken.

Als de populariteit van staken toeneemt, aangezien het stabiele opbrengsten kan genereren met een relatief laag risico, zou het circulerende aanbod van ETH sterk afnemen, vooral op exchanges.

Er zou minder ETH worden verkocht en er zou meer worden verzameld naarmate gebruikers hun bezit gaan staken. Dit zou een grotere vraag naar de ETH tokens kunnen creëren en ertoe leiden dat de Ether-prijs boven het $450-niveau blijft.

Ethereum staat er al met al dus zeer goed voor. Technisch gezien maar ook fundamenteel gezien. De tijd lijkt dus rijp voor een grote opwaartse beweging.