Bitcoin, BTC, gouden bitcoin
Bitcoin

Handelslegende Tone Vays: Bitcoin is momenteel Goedkoop

Als je het aan de handelslegende Tone Vays vraagt, dan is Bitcoin op dit moment goedkoop. De correctie die we nu zien is volgens hem een kans voor de bulls om met een korting Bitcoin op te kopen. In een nieuwe strategie-sessie vertelt Vays aan zijn 123.000 abonnees op YouTube dat de dip van maandag voornamelijk een nieuws-gedreven evenement is.

Investeerders schrokken volgens Vays vooral even van de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance.

Koop de dip?

Vays gaat zelfs zo ver door te stellen dat het goed zou zijn om de dip te kopen. “Ik denk nog steeds dat dit een goede ‘koop de dip’ situatie is. Deze koersval was een nieuws-gerelateerde gebeurtenis en mensen raakten gewoon in paniek omdat de SEC erbij betrokken is”, aldus Tone Vays.

Na de correctie ziet de dagelijkse grafiek van Bitcoin er volgens Vays wel een stukje minder positief uit. “De dagelijkse grafiek is heel, heel lelijk. We zijn door het 128-daagse bewegende gemiddelde gevallen. Dat is één van mijn favoriete bewegende gemiddelde. Ik ben niet blij met het doorbreken van deze lijn”, aldus Vays.

“Als we binnen de komende 24 uur weer boven deze lijn weten uit te komen, dan doet het er niet toe. Maar als dat niet lukt, dan is er wat horizontale steun rond de koers van 25.000 dollar. Daarnaast is er nog een lange termijn bewegend gemiddelde rond de koers van 23.500 dollar”, zo gaat Vays verder.

Niet bang

Ondanks het feit dat we één van de favoriete bewegende gemiddelden verloren in de dagelijkse grafiek, is Vays optimistisch over de koers. “Ik zou verrast, heel verrast zijn als we onder de 25.000 dollar terechtkomen”, zo gaat de handelslegende verder in zijn video op YouTube.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 26.798 dollar en lijkt de rust weer voorzichtig terug te keren in de markt. Al blijft het gevaarlijk om op basis van een paar handelsdagen dergelijke conclusies te trekken.

Uiteindelijk moet de markt nog tot een definitief oordeel komen over de ernst van de zaak tussen Binance en de SEC en wat precies de gevolgen zijn voor de markt. Vooralsnog ziet het er allemaal niet al te dramatisch uit voor het beursplatform.

Bitcoin nieuws

Bitcoin vs. Goud: BTC koers van $640.000 in het verschiet?
Kiyosaki: Bitcoin van onschatbare waarde bij introductie van CBDC
BitGo CEO: ‘Bitcoin kan vervangen worden door iets beters’
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Hoeveel Shiba Inu (SHIB) bezit Elon Musk?