Crypto miner
Bitcoin

Hashrate Bitcoin op laagste niveau sinds 2022

De hashrate van het Bitcoin netwerk is naar het laagste niveau sinds december 2022 gevallen. Destijds was net het FTX van Sam Bankman-Fried omgevallen en lagen we op het absolute dieptepunt van de vorige bearmarkt. Nu staat de Bitcoin koers op ongeveer 63.000 dollar en hebben we net de halving gehad.

Hashrate signaleert prijsbodem voor Bitcoin?

Volgens de data van CryptoQuant is de True Bitcoin Hashrate Drawdown nu op -7,6% gekomen, wat impliceert dat er sprake is van een potentiële prijsbodem voor Bitcoin.

Het argument voor een bodem wordt ondersteund door andere indicatoren als de Bitcoin Exchange Reserve, de Miners Position Index (MPI) en de Bitcoin Miner Reserve, die allemaal op een relatief lage verkoopdruk wijzen.

Over de afgelopen weken suggereerden juist steeds meer indicatoren dat miners capituleerden, zoals de bovenstaande Hash Ribbons. De Hash Ribbons meten het 30-daagse gemiddelde van de hashrate versus het 60-daagse gemiddelde ervan.

Als het 30-daagse gemiddelde onder het 60-daagse gemiddelde duikt, dan is dat vaak een teken van capitulatie van de miners. Volgens Capriole, het investeringsfonds achter deze indicator, is dat juist een koopsignaal voor Bitcoin.

Nog meer problemen voor de miners?

In aanloop naar de Bitcoin halving van april 2024, deelde Cantor Fitzgerald een rapport over de uitdagingen waar de miners voor stonden als gevolg van de gedaalde bloksubsidie.

Het rapport identificeerde 11 mining-bedrijven, waaronder Marathon Digital, Hut 8 en Argo Blockchain, die weleens verliesgevend zouden worden vanwege de hoge mining-kosten en lagere beloningen.

Volgens dat rapport zouden veel grote miners in de problemen komen als de Bitcoin koers onder de 40.000 dollar kwam te liggen. Dat zou ze “forceren om te capituleren” en dus eerst al hun Bitcoin te verkopen en daarna mogelijk failliet te gaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen