gouden bitcoin
Bitcoin

Hedgefonds-specialist: Dit is hét moment om Bitcoin te kopen

Lekker Capital Chief Investment Officer (CIO) Quinn Thompson ziet de koersdaling van 6% die Bitcoin sinds 30 september doormaakte als een kans om de dip te kopen.

In een tweet van 3 oktober schrijft Thompson zelfs dat het kopen van Bitcoin in de huidige prijsrange volgens hem zelfs een “no-brainer” is, gezien de veranderde macro-economische omstandigheden.

Dit is een no-brainer

Thompson vergelijkt de huidige koersdaling met de drie vorige correcties die Bitcoin doormaakte. Waar er destijds nog een hoop onzekerheid heerste, is dat volgens hem vandaag de dag niet het geval.

Om die reden noemt hij het kopen van de dip een “no-brainer” en is hij op de korte-termijn dus bullish. “Ik geef meestal geen korte-termijn voorspellingen, maar het lijkt een no-brainer om op dit gebied te bieden”, zo vertelt hij in de tweet.

Eerder deze week zorgde de escalatie van het conflict in het Midden-Oosten voor angst op de markt. Alle risico-assets gingen omlaag, maar met name Bitcoin had last van de verkoopgolf.

Terwijl aan de andere kant de macro-economische situatie juist een goede ontwikkeling door lijkt te maken. De financiële omstandigheden versoepelen onder andere door de renteverlagingen van centrale banken, terwijl de macro-economische data vanuit Amerika sterk blijft.

Ook andere analisten zijn bullish

Thompson is niet de enige analist die momenteel bullish durft te zijn over Bitcoin. “De opwinding over oktober neemt af terwijl de markt daalt, wat de deur opent voor een opleving. Of de grotere neerwaartse trend voorbij is, valt nog te bezien”, zegt Santiment-oprichter Maksim Balashevich.

Hoewel oktober historisch gezien een sterke maand is voor Bitcoin – met een gemiddeld rendement van meer dan 20% in de afgelopen 11 jaar – vindt het grootste deel van de winsten later in de maand plaats.

Wat dat betreft is het misschien een kwestie van geduldig zijn. Gedurende de eerste helft van oktober in 2023 viel de Bitcoin koers met 7% naar 26.650 dollar. Maar steeg vervolgens met 30% in twee weken om de maand af te sluiten op 34.500 dollar.

Zouden we wat dat betreft een herhaling van zetten krijgen?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin crash brengt ‘Uptober’-hype op social media tot stilstand
JPMorgan: Geopolitieke spanningen en verkiezingen VS goed voor Bitcoin koers
Correctie naar $60.000: Waarom experts geloven in een sterk Bitcoin-herstel
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform