Ripple Nieuws

Het laatste nieuws over de SEC vs Ripple rechtszaak

Het lijkt erop dat de volgende update met betrekking tot de SEC vs Ripple Labs rechtszaak iets later zal komen dan verwacht.


Voorrecht van beraadslaging van de SEC houdt de zaak op

De rechtbank heeft het verzoek van beide partijen ingewilligd om de getuigenis van de expert te verplaatsen van 14 januari naar 19 januari 2022. De reden van de verplaatsing zou te maken hebben met problemen in de planning.

In de tussentijd was crypto-advocaat John Deaton, die de belangen van duizenden Ripple-houders behartigt, te gast in de PBD podcast. Hij deelde zijn mening over de zaak en de mogelijke uitkomst voor Ripple beleggers.

Deaton herinnerde de kijkers aan het voorrecht van beraadslaging van de SEC, dat is het recht van een agentschap om documenten in verband met haar besluitvormingsprocessen af te schermen.

In gesprek met Patrick Bet-David, zei hij het volgende:

Het gaat over de interne documenten bij de SEC, hun documenten over Bitcoin en hun documenten over Ethereum. Er is zelfs een document van 13 juni 2018. Deze gaat over het evalueren van Ripple en of het een security is. De SEC heeft geweigerd om ook maar één van deze documenten te overhandigen. Ze beweren dat ze bevoorrecht zijn. Ook beweren ze dat ze nooit een officiële verklaring hebben afgelegd over Bitcoin of Ethereum.

Bovendien was Deaton het niet eens met het idee dat Ripple- en XRP-houders samenwerkten. Deaton beweerde dat hij met 60.000 mensen had gesproken en stelde dat van de eerste kopers van XRP 52,8% zelfs nog nooit van het bedrijf Ripple had gehoord.


Verschillende uitkomsten voor Ripple

Op de vraag hoe de rechtszaak zou kunnen eindigen, antwoordde Deaton:

“Op een gegeven moment zou Ripple kunnen zeggen: “Luister, we gaan nu alleen nog maar aan geaccrediteerde beleggers verkopen.” Er zijn manieren om het te omzeilen, maar ik zie het niet gebeuren. Het kan zichzelf oplossen, door de uitspraak, of het gaat naar een vonnis.

Deaton sloot af met de opmerking dat er eerder een vergelijkbare zaak is geweest. De jury besloot dat een digitaal activum geen niet-geregistreerd effect was.


Bewijs van controverse

Zowel Ripple als de SEC heeft inmiddels aanvullende brieven ingediend om hun argumenten uit te breiden. Dit was een gevolg van een rechterlijke uitspraak in de zaak Natural Resources Defense Council [NRDC] tegen U.S. Environmental Protection Agency [EPA]. Dit leidde uiteindelijk tot een aanpassing van de reikwijdte van het voorrecht van beraadslaging.

De SEC blijft echter volhouden dat al haar documenten zijn beschermd.

Ripple-medeoprichter Chris Larsen is de laatste tijd in het nieuws geweest nadat hij een manier had voorgesteld voor Bitcoin-miners om het milieu te helpen redden. Larsen stelde voor om af te stappen van het Proof-of-Work consensusmechanisme en de code aan te passen om miners te belonen en tegelijkertijd hun CO2-voetafdruk te verkleinen.

Zoals verwacht waren de reacties gemengd: veel Bitcoin-voorstanders beweerden dat een dergelijke stap de identiteit van de munt zou vernietigen. En het netwerk hierdoor veel onveiliger zou worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten