portugal vlag
Regulatie

Het Portugese parlement zegt nee tegen Bitcoin belasting

Het Portugese parlement heeft een voorstel verworpen om Bitcoin en andere cryptocurrencies te belasten.

Voorlopig nog geen belasting op digitale activa

Op woensdagavond stelden de linkse partijen ‘Bloco de Esquerda’ en ‘Livre’ voor om digitale activa te belasten. Dat idee werd echter van tafel geveegd, zo meldde de online-krant ECO. In het voorstel vroegen de partijen de regering te overwegen cryptowinsten van meer dan €5.000 te belasten.

Portugal wordt al lang beschouwd als een belastingparadijs voor cryptovaluta. De opbrengsten van de individuele verkoop van cryptovaluta zijn sinds 2018 vrijgesteld van belasting.

Ook wordt het verhandelen van digitale activa niet beschouwd als investeringsinkomsten in Portugal. Hierdoor is Lissabon aantrekkelijk voor cryptostartups en -evenementen. Bedrijven die crypto accepteren moeten echter wel inkomstenbelasting betalen over die inkomsten.

Maar daar komt misschien een einde aan. Deze maand kondigde minister van Financiën Fernando Medina aan dat crypto-activa binnenkort onderworpen zouden zijn aan vermogenswinstbelasting.

De Portugese regering zou binnenkort ook een belasting over de btw, zegelrechten of onroerendgoedbelasting kunnen heffen op digitale activa. Dit komt doordat Antonio Mendonça Mendes, de onderminister van Financiën en Belastingzaken, tijdens dezelfde zitting van het parlement had gezegd dat het belasten van cryptovaluta een “complexe realiteit” was.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?