Dogecoin stijgt
Dogecoin

Het succes van Dogecoin hangt af van Bitcoin

Als we de analisten van BeInCrypto mogen geloven, dan hangt het toekomstige succes van Dogecoin in grote mate af van Bitcoin. Volgens de analisten van het platform bestaat de kans op een rally van 65% voor Dogecoin, maar daarvoor moet Bitcoin zich wel op de juiste manier gedragen.

Het sentiment rondom Dogecoin blijft bullish

Ondanks de stagnatie die we momenteel zien in de Dogecoin koers, blijft het sentiment rondom Dogecoin overwegend bullish volgens BeInCrypto. “De Global In/Out of the Money (GIOM) indicator laat zien dat ongeveer 60,72 miljard Dogecoin tokens bijna op een virtuele winst staan.”

Het gaat om tokens die tussen de koersen van 0,101 en 0,130 dollar werden aangeschaft. “Historisch gezien was dit een cruciale steun- en weerstandszone voor de Dogecoin koers. Er heerst optimisme, omdat alle koersdips van DOGE werden beantwoord met substantiële interesse van kopers.”

Verder wordt het macro-momentum (het momentum van de koers op de langere termijn) vooral beïnvloed door Bitcoin. “De twee cryptocurrency’s delen een hoge correlatie van 0,92 punten. Dit beteken dat de koersbewegingen van Dogecoin sterk synchroon lopen met de prestaties van Bitcoin”, aldus de analisten van BeInCrypto.

De invloed van Bitcoin op Dogecoin

“Het recente koersgedrag van Bitcoin is een mix van consolidatie en kleine opwaartse trends, waardoor DOGE in een vergelijkbaar patroon zit. Maar een nieuwe correctie van de Bitcoin koers kan ook een rally van Dogecoin tegenhouden, waardoor de prestaties van BTC cruciaal zijn voor de nabije toekomst van Dogecoin.

De bovenstaande grafiek toont de correlatie tussen Dogecoin en de Bitcoin koers. Die staat momenteel op 0,92 punten. In feite betekent die score dat het koersverloop van Bitcoin vrijwel identiek loopt aan die van Dogecoin.

Op basis van de bovenstaande grafiek van Dogecoin is de conclusie van BeInCrypto dat de memecoin boven de weerstand op 0,118 dollar moet breken om aan een nieuwe rally te beginnen. Lukt dat? Dan zou een rally naar het niveau van 0,182 dollar mogelijk moeten zijn (zie groene lijn omhoog).

Momenteel is er allesbehalve sprake van een uitbraak naar dat niveau voor Dogecoin, want de koers komt binnen op 0,0962 dollar. Daarmee staat er voor de afgelopen week een pittige daling van 12,03% op de borden voor de memecoin, terwijl de Bitcoin koers over diezelfde periode “slechts” 8,83% daalde.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Dogecoin nieuws

Dogecoin (DOGE) staat voor mogelijk explosieve groei in 2025, zegt analist
Trump kiest Elon Musk voor nieuwe D.O.G.E.-commissie: Miljardenbesparingen in zicht?
Tesla en Musk vrijgesproken: Rechter verwerpt Dogecoin-rechtszaak van $258 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt