bitcoin crash
Bitcoin

Hierom Kelderde Bitcoin met 17% naar $40.500 na de Introductie van ETF’s

In strijd met de optimistische verwachtingen die volgden op de goedkeuring van de Bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF), heeft Bitcoin de afgelopen week onverwacht aanzienlijke verliezen geleden.

Na de goedkeuring van de spot BTC ETF op 11 januari, hadden veel investeerders hoge verwachtingen van een prijsstijging van de munt. Echter, binnen een tijdsbestek van slechts 24 uur, daalde de waarde van Bitcoin aanzienlijk met 17,7%, van een piek van $48.650 naar ongeveer $40.500. Deze onverwachte daling heeft marktanalisten gemotiveerd om dieper in te duiken op de achterliggende factoren.

Een grote verkoopdruk op gecentraliseerde crypto beurzen

Een opvallende waarneming was de opeenvolgende weken van instroom naar gecentraliseerde beurzen (CEXs). Specifiek onthulde analisten dat CEXs gedurende zes weken achtereen een toestroom van Bitcoin zagen, met bijna $2 miljard aan netto stortingen geregistreerd sinds december.

Doorgaans duiden dergelijke trends van aanhoudende stortingen op gecentraliseerde beurzen op aanstaande verkopen, aangezien deze platformen een directe route naar fiatgeld bieden. Echter, er rijst een kritische vraag over welke specifieke entiteiten verkoopdruk uitoefenen op de Bitcoin-markt.

Grayscale dumpt enorme aantallen Bitcoins

Een groot deel van de verkoopdruk op de Bitcoin-markt kan worden toegeschreven aan Grayscale, een toonaangevende vermogensbeheerder. Deze intensieve verkoopactiviteit van Grayscale, waarbij de afgelopen vier dagen dagelijks bijna $500 miljoen aan BTC naar Coinbase is overgemaakt en verkocht, wordt grotendeels gedreven door een toenemend aantal investeerders dat zich terugtrekt uit het GBTC-fonds.

De reden achter deze terugtrekking is de relatief hoge beheervergoeding van het fonds, vooral in vergelijking met de kosten van andere recent gelanceerde Bitcoin ETF’s. Dit verschuiven van beleggers uit het GBTC-fonds, vanwege de ongunstige fee-structuur, leidt tot de noodzaak voor Grayscale om aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin te verkopen, wat bijdraagt aan de aanzienlijke verkoopdruk op de markt.

Analisten blijven optimistisch

Verschillende marktanalisten blijven optimistisch over de impact van Bitcoin ETF’s, ondanks de recente verkoopdruk. Zij beschouwen deze fondsen als een belangrijke stap voorwaarts voor de cryptomarkt, waardoor meer stabiliteit en geloofwaardigheid wordt geboden en institutionele investeerders worden aangetrokken.

Deze analisten zijn van mening dat de huidige correctie slechts een tijdelijke dip is. Ze voorspellen dat de Bitcoin-koers in de loop van het jaar zal herstellen en toenemen, aangezien de markt zich aanpast aan de nieuwe dynamiek die door de ETF’s wordt ingebracht. Dit zou uiteindelijk leiden tot een grotere vraag en een positieve invloed op de waarde van Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelt: Bitcoin koers bereikt $150.000 in 2024
Revolutionaire beweging: behoud van klassieke videogames op de Bitcoin-blockchain
Mike Novogratz voorziet extreme stijging Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers