XRP, RIpple
Ripple

Hinman-documenten: Dit is waarom 13 juni Cruciaal wordt voor Ripple

Zowel Ripple Labs zelf, als de hele cryptowereld, wachten vol verwachting op de vrijgave van de Hinman-documenten. De openbare bekendmaking van de Hinman-spraakdocumenten en bijbehorende e-mail staat gepland voor 13 juni 2023.

In de tussentijd focust Susan Friedman, het Hoofd Beleid van Ripple, zich op een potentieel even cruciale hoorzitting op 6 juni. Deze hoorzitting, getiteld “De Toekomst van Digitale Assets: Duidelijkheid voor Digitale Asset Spotmarkten”, zal inzicht geven in de complexiteit van cryptomarkten en de dringend benodigde helderheid bieden voor deze sector.

Ripple’s Mijlpaal: De onthulling van de Hinman-documenten

In oktober behaalde Ripple een kleine maar significante overwinning in haar voortdurende juridische strijd met de SEC, toen de laatste werd gedwongen om de zogenaamde Hinman-documenten vrij te geven. Deze documenten kunnen Ripple helpen aantonen dat haar XRP-token daadwerkelijk geen effect is.

De documenten bevatten materiaal waaruit blijkt dat voormalig SEC-directeur William Hinman in een toespraak expliciet heeft verklaard dat zowel Bitcoin (BTC) als Ether (ETH) niet als effecten beschouwd kunnen worden.

Er is ook videobewijs waarin Hinman duidelijk stelt dat geen van beide tokens een effect is. In deze opname zegt Hinman:

Op basis van mijn begrip van de huidige staat van Ether, het Ethereum-netwerk en zijn gedecentraliseerde structuur, vormen huidige aanbiedingen en verkopen van Ether geen effectentransacties.

Ripple CEO Brad Garlinghouse blijft optimistisch

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, sprak zijn optimisme uit in een interview met Forbes. Hij voorspelde dat de al lang slepende rechtszaak binnenkort tot een einde zou kunnen komen. Mede door deze positieve uitspraak steeg de prijs van XRP vorige week aanzienlijk met meer dan 10%, tot een waarde van $0,51.

In een YouTube-interview voegde Garlinghouse hieraan toe: “Ik ben ervan overtuigd dat we dit jaar een uitspraak van de rechtbank zullen zien.” Deze uitspraak toont zijn sterke geloof in een gunstige uitkomst van de lopende rechtszaak.

Ook uit technische analyses blijkt dat XRP een stabiele opwaartse trend vertoont. De munt lijkt nu zelfs op korte termijn te kunnen stijgen richting de weerstandszone van $0,60. Echter, het is verstandig om voorzichtig zijn. De Relative Strength Index (RSI), een indicator die de verhouding tussen kopers en verkopers weergeeft, suggereert dat de markt overgekocht is. Dit kan een signaal zijn dat er een consolidatie of terugval op komst is.

Ripple toont sterke prestaties en breidt uit met overname

De zaken lijken er positief uit te zien voor Ripple. Uit een recent rapport van Messari blijkt dat XRP in het eerste kwartaal van 2023 met meer dan 55% is gestegen. Deze toename is hoger dan de algemene groei in de cryptomarkt. Het rapport toont verder aan dat de marktkapitalisatie van XRP van $17,4 miljard op 1 januari gestegen is naar een indrukwekkende $27,4 miljard op 31 maart. Dit betekent een stijging van bijna 60% in het eerste kwartaal.

Daarnaast heeft Ripple aangekondigd dat het Metaco, een bekende crypto-beheerder, heeft overgenomen voor $ 250 miljoen. Deze stap wordt gezien als een positief signaal voor de toekomst van zowel Ripple als Metaco. Als gevolg van de overname neemt Ripple alle verantwoordelijkheden van Metaco op zich, terwijl de huidige CEO Adrien Traccani de leiding over de operaties behoudt.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?