Ripple labs, Ripplenet
Ripple

XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet

Het belooft een uitstekende dag te zijn voor XRP. De waarde ervan is in de afgelopen 24 uur met meer dan 4 procent toegenomen, waardoor de prijs van de token tot boven de psychologische grens van $0,50 is gestegen.

Dit markeert een belangrijke mijlpaal, aangezien analisten erop wijzen dat de koers van Ripple voor het eerst in lange tijd weer boven deze drempel is uitgekomen. Maar wat zijn de drijfveren achter deze opwaartse trend van Ripple vandaag en wat kunnen we in de toekomst verwachten? We duiken dieper in deze vragen in dit artikel.

XRP koers 30 mei 2023
XRP/USD 1 uur per candle – Bron: TradingView

Er heerst optimisme over een mogelijke overwinning voor Ripple

De maandagsessie verliep rustig, met de Amerikaanse markten die een pauze inlasten ter gelegenheid van Memorial Day. Er waren geen nieuwe updates met betrekking tot de SEC versus Ripple-zaak om enige richting te bieden. Paradoxaal genoeg lijkt het uitblijven van updates XRP-investeerders een boost van optimisme te hebben gegeven.

Met de recente beslissing van de rechtbank die de SEC ertoe dwingt om niet-geredigeerde versies van de communicatiedocumenten van William Hinman vrij te geven, groeit de hoop op een mogelijke schikking. De SEC heeft herhaaldelijk, minstens zeven keer, geprobeerd deze Hinman-documenten aan het publieke oog te onttrekken. SEC-voorzitter Gary Gensler zou daarom wellicht de voorkeur geven aan een schikking in plaats van te riskeren dat de inhoud publiekelijk wordt onderzocht.

Waarom zou een schikking gunstig zijn voor Ripple?

Een schikking zou zeer waarschijnlijk geweldig nieuws zijn voor XRP investeerders. Dit om de volgende redenen:

  1. Verwijderen van onzekerheid: De lopende rechtszaak creëert een aanzienlijke hoeveelheid onzekerheid over de toekomst van XRP. Een schikking zou deze onzekerheid wegnemen, wat positief zou kunnen zijn voor de prijs van XRP.
  2. Wettelijke duidelijkheid: Een schikking zou waarschijnlijk resulteren in wettelijke duidelijkheid over de status van XRP. Als onderdeel van de schikking zou kunnen worden bepaald dat XRP niet als effect wordt beschouwd, wat zou betekenen dat het minder gereguleerd zou worden, wat voordelig zou kunnen zijn voor de prijs en het gebruik van XRP.
  3. Toegang tot Amerikaanse beurzen: Als gevolg van de rechtszaak hebben verschillende beurzen in de VS de handel in XRP stopgezet. Als er een schikking komt, zouden deze beurzen mogelijk de handel in XRP weer hervatten, wat zou kunnen leiden tot een grotere liquiditeit en mogelijk een hogere prijs.
  4. Verhoogd vertrouwen: Een schikking zou het vertrouwen van investeerders in Ripple en XRP kunnen vergroten. Dit zou kunnen leiden tot meer investeringen in XRP, wat op zijn beurt de prijs zou kunnen verhogen.

Het is echter wel belangrijk om op te merken dat hoewel een schikking mogelijk positief is, het resultaat afhangt van de specifieke voorwaarden van de schikking.

13 juni wordt cruciaal

De komende periode is cruciaal voor Ripple, met potentiële ontwikkelingen die grote invloed kunnen hebben op de toekomst van het bedrijf. Vooral de updates in de SEC versus Ripple-zaak worden met argusogen gevolgd door investeerders. De meest prominente mijlpaal is de onthulling van de communicatiedocumenten van William Hinman, gepland voor 13 juni. Deze documenten kunnen een substantiële impact hebben op het verloop van de zaak. De inhoud hiervan kan namelijk de richting van de juridische strijd significant beïnvloeden en daarmee ook het lot van Ripple en zijn XRP-token.

Ripple nieuws

Amerikanen Kunnen Leningen Af Sluiten met SHIB, XRP en DOGE als Onderpand
Oprichter van Ripple Identificeert het Verenigd Koninkrijk als Toekomstig Bolwerk voor Crypto-ondernemingen
Analist voorziet pas over vijf jaar weer een nieuwe piek voor XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen