BlackRock
Bitcoin

Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) presteren deze week uitstekend op de beurzen. Elke dag stroomden er tot nu toe honderden miljoenen dollars naar de fondsen, en ook gisteren vormde daarop geen uitzondering. BlackRock’s Bitcoin ETF kende dinsdag al zijn beste resultaat in bijna drie maanden, maar gisteren werd dat zelfs nog overtroffen.

Al bijna $1,4 miljard naar de BTC-fondsen

Gegevens van Farside Investors laten zien dat de in januari gelanceerde Bitcoin ETF’s gisteren een gezamenlijke netto-instroom van $458,5 miljoen hebben gezien. Het markeert de derde dag op rij dat er een groot succes wordt geboekt. Op maandag werd het beste resultaat sinds juni neergezet met $555,9 miljoen aan instroom, gevolgd door $371 miljoen aan nieuw kapitaal een dag later.

Dit betekent dat de fondsen deze week in slechts drie dagen tijd al $1.385,4 miljoen hebben opgehaald. De fondsen lijken hiermee af te stevenen op hun beste handelsweek in lange tijd. Mochten de fondsen vandaag en morgen vergelijkbare instromen als de afgelopen dagen zien, dan zou het zelfs een van de beste weken sinds de lancering zijn. Met nog twee dagen te gaan, kan er echter een hoop veranderen.

BlackRock’s IBIT-fonds schittert en vergroot ‘voorsprong’

Zonder BlackRock’s IBIT-fonds zou er gisteren slechts een magere instroom zijn neergezet. ‘s Werelds grootste vermogensbeheerder haalde namelijk een godsvermogen van $393,4 miljoen op voor zijn Bitcoin ETF. Alhoewel dit nog altijd ver onder BlackRock’s recordinstroom van $849 miljoen ligt, is het een van zijn betere resultaten sinds de beursintrede.

Geen enkel ander fonds kwam ook maar enigszins in de buurt van deze indrukwekkende instroom. Sterker nog, de andere fondsen beleefden zelfs een teleurstellende dag. Fidelity en Bitwise komen binnen op plek twee en drie met instromen van respectievelijk $14,8 miljoen en $12,9 miljoen.

Op dinsdag ging BlackRock ook al ruim aan kop. Die dag groeide zijn IBIT-fonds met $288,8 miljoen terwijl Fidelity volgde met ‘slechts’ $35 miljoen aan instroom. 

Alsof het gat tussen BlackRock’s IBIT-fonds en de concurrentie nog niet groot genoeg was. BlackRock beheert nu bijna $26 miljard voor zijn Bitcoin ETF, bijna $10 miljard meer dan Grayscale. Fidelity staat op plek drie met ruim $12,5 miljard aan activa onder beheer.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Blockstream haalt $210 miljoen op: Kan dit de schaalbaarheid van Bitcoin verbeteren?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk