Bitcoin

Hodlers Bitcoin niet de schuldige voor record prijsdaling van 50%

Uit onderzoek is gebleken dat de recente volatiliteit in de prijs van Bitcoin (BTC) niet is ontstaan door degene die de munt al meerdere jaren in bezit heeft.


Unchained Capital

Deze bevindingen werden via het sociale medium Twitter gedeeld door ‘Unchained Capital’. Unchained Capital onthulde namelijk dat BTC voor een langere periode was geparkeerd. De digitale asset kwam niet in beweging als gevolg van prijswijzigingen in 2019 of 2020.


Hodl-Golven

Via het sociale medium Twitter werd de nieuwste editie van de ‘Hodl-Golven’ grafiek gedeeld. Hierbij werd door het bedrijf benadrukt dat het deel van de hoeveelheid Bitcoins die opgeslagen liggen in het afgelopen jaar flink is toegenomen.

Opvallend is dat de hodlers ook tijdens deze tijden geen munten verkopen. Dit is ook niet op Twitter onopgemerkt gebleven. Zo Tweet een andere gebruiker “De volatiliteit kwam zeker niet van de HODLers. Zijn de munten verloren gegaan of hebben die Bitcoiners stalen handen?”

In het afgelopen jaar is het percentage van munten die langer dan 5 jaar zijn opgeslagen gestegen van 20.37% naar 21.65%. Dit komt neer op circa 233.800 extra opgeslagen Bitcoins.

Bron: Twitter

Bitcoin minen

Ook het Bitcoin minen heeft het zwaar gehad. Miners die de crash van Bitcoin hebben overleefd, zullen er nu alles aan doen om zichzelf tegen de halvering van de blokbeloning in mei te beschermen. Dit door blokken te minen die kleinere miners niet langer kunnen claimen na capitulatie. De productiekosten van het minen is dan ook enorm opgelopen; deze bedroegen afgelopen week circa $8.000. Wat de richting van de prijs gaat zijn bij de halvering van de Bitcoin is nog niet bekend.


Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom