Bitcoin ETF
Bitcoin

Hoe Bitcoin ETF opties de markt zullen transformeren volgens experts

Vorige week kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat alle Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) nu toestemming hebben om optiehandel toe te voegen. Dit geeft handelaren een extra mogelijkheid om te speculeren op de prijsbewegingen van de digitale munt, wat volgens topmannen van crypto-vermogensbeheerder Bitwise verschillende voordelen met zich meebrengt.

Makkelijke, goedkope en veilige BTC-handel

Een maand geleden gaf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission al goedkeuring aan de Nasdaq-beurs om optiecontracten toe te voegen aan BlackRock’s Bitcoin ETF – de enige die op de Nasdaq genoteerd staat. Vorige week vrijdag kregen ook de New York Stock Exchange (NYSE) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) het goede nieuws van de toezichthouder.

Opties zijn financiële contracten (een vorm van derivaten) waarmee je het recht hebt, maar niet de verplichting zoals bij futurescontracten, om een activum op of voor een bepaalde datum tegen een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Bij een optiecontract hoef je niet de volledige waarde van je positie vooruit te betalen, maar slechts een fractie. Zo is er dus een ingebouwde hefboomwerking. 

Vanuit het perspectief van Institutionele spelers maken opties op ETF’s het makkelijker, goedkoper en veiliger voor hen om deel te nemen aan de Bitcoinmarkt, zo zei Bitwise CIO Matt Hougan. “Elke keer dat Bitcoin normale dingen toevoegt die van toepassing zijn op andere activa, is dat op de lange termijn een overwinning,” aldus Hougan. “Ik beschouw dit vooral als weer een steen in de muur van normalisering, en daar zouden we blij mee moeten zijn.”

Meer liquiditeit en volatiliteit

Volgens Juan Leon, de Senior Investment Strategist van Bitwise, zullen opties de handelsactiviteit van Bitcoin laten stijgen. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat er meer liquiditeit beschikbaar zal zijn, wat positief is voor de Bitcoin koers. Een keerzijde is dat opties kunnen leiden tot grotere volatiliteit in de koers op de dagen dat de contracten aflopen.

“Opties zijn in wezen een positie met een hefboomwerking”, zei Leon. “Als er grote geconcentreerde posities zijn tegen een specifieke prijs en expiratie, en die komen tot expiratie, dan kan dat liquidatiepieken veroorzaken.”

Wanneer de optiehandel in Bitcoin ETF’s van start gaat, is momenteel nog niet duidelijk. De goedkeuring van de SEC is een belangrijke eerste stap, maar het stokje ligt nu bij de Options Clearing Corporation (OCC) en de Commodity and Futures Trading Commission (CFTC).

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Waarom daalt de cryptomarkt vandaag? Deze factoren drukken de koersen van Bitcoin en Ethereum
Bitcoin koers daalt 4%, toch haalt BlackRock’s BTC-fonds $329 miljoen op
Peter Brandt voorspelt Bitcoin koers van $150.000: “Cruciaal moment voor BTC”
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk