Bitcoin green, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Hoe bullish is de Bitcoin Halving eigenlijk voor de koers?

Een recent panel tijdens het Swan Pacific Bitcoin festival bediscussieerde het effect van de halvings op de Bitcoin koers. De gemiddelde investeerder is razend enthousiast over volgend jaar, omdat dan de volgende Bitcoin halving op het programma staat.

Als we naar de geschiedenis kijken lijkt dat een garantie op een nieuwe bullmarkt, maar waren de experts van dit panel het daar ook mee eens?

‘Het is de liquiditeit’

Panelhost Nik Bhatia begon de discussie meteen met de vraag of de halvings de voornaamste drijfveer van de Bitcoin koers zijn. Fred Thiel, de CEO van Marathon Digital, antwoordde daar het volgende op: “In deze cyclus niet, ik denk dat het de liquiditeit is.”

Andy Edstrom, een macro-investeerder, denkt dat de halving nog steeds een bulish ontwikkeling is voor Bitcoin. “We kunnen discussiëren over het effect, maar het heeft nog steeds impact op de Bitcoin koers.”

Ieder lid van het panel leek het in ieder geval wel eens met de stelling dat de impact van de halvings met de tijd afneemt. Ergens is dat ook logisch, omdat Bitcoin groeit als asset en de verlaging van de beloning voor miners ook steeds minimaler is.

“De halving verlaagt de omloop van Bitcoin. Die verlaging wordt iedere keer minder en doet in principe niets met de vraag”, aldus panelhost Nik Bhatia.

Maanden en jaren van pijn

Wat Bitcoin volgens Swan CIO Ralph Zagury zo interessant maakt als asset is dat de Bitcoin koers het grootste deel van de tijd zijwaarts of neerwaarts beweegt. “Dat maakt het heel moeilijk om Bitcoin vast te houden, omdat je maanden en jaren van pijn moet doorstaan om een paar dagen van glorie mee te pakken”, aldus Zagury.

Over het algemeen is de CIO van Swan echter bullish over de Bitcoin koers. “Ik ben heel bullish. Ik denk dat we dat snel zullen zien, omdat de liquiditeit gedaald is en er gebeuren momenteel positieve dingen. Er zal weinig nodig zijn om een gigantische koersbeweging te maken”, aldus Zagury.

Volgens Andy Edstroom, econoom van beroep, hoeft het niet lang meer te duren voordat de liquiditeit terugkomt. Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar gaan richting een rente van. 5 procent, de potentiële problemen bij regionale banken doen denken aan de bankencrisis van maart/april 2023 en het stijgende aantal banken dat langlopende Amerikaanse staatsobligaties met verliezen vasthoudt; zijn volgens Edstrom allemaal tekenen dat de Amerikaanse centrale bank snel van koers moet wijzigen.

Dat is goed voor Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen