Bitcoin stijgt
Bitcoin

Even uitzoomen: Hoe gaat het met Bitcoin?

Als je naar het korte-termijn koersgeweld van Bitcoin kijkt, dan kan het nog weleens voorkomen dat je pessimistisch wordt als dat niet nodig is. Door de koersexplosies uit het verleden hebben mensen enorme verwachtingen van Bitcoin, waardoor de huidige koers voor sommigen teleurstellend is.

Op die momenten kan het goed zijn om even uit te zoomen.

Het grote plaatje

Als we naar het grote plaatje kijken, dan is er weinig te zien van het bearish sentiment dat momenteel lijkt te overheersen.

Nog nooit in de geschiedenis was de koers in juni zo hoog als vandaag. We focussen altijd heel erg op de all-time high en hoe ver Bitcoin daar vandaan staat, maar vergeet niet dat het koersrecord ook maar een momentopname is.

Het is wat mij betreft beter om naar de langere termijn te kijken. De all-time high van 14 maart was een hele korte periode waarin Bitcoin op het niveau van 73.800 dollar stond.

Op dat niveau zijn er misschien maar een paar Bitcoin heen en weer geschoven. Hetzelfde geldt voor de all-time high van 69.000 dollar uit 2021.

Focus op de lange termijn

Om dat te illustreren voeg ik de volgende grafiek van Bitcoin bij, waarin we een goed beeld krijgen van de vorige bullmarkt. Daarin stond Bitcoin slechts een paar weken boven de 60.000 dollar.

Wat dat betreft kunnen we stellen dat de huidige koers van Bitcoin nog helemaal niet zo slecht is. Hoe langer Bitcoin op dit niveau blijft rondhangen, hoe meer mensen wennen aan een Bitcoin koers van 60.000 dollar.

Hoe meer Bitcoin er rond deze koers van eigenaar wisselen, hoe sterker het fundament dat we op deze niveaus bouwen. Geduld is een schone zaak en zeker als het om Bitcoin gaat. Nieuwe koersrecords zijn nooit een garantie, maar er is op dit moment nog zeker geen reden voor paniek.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers