solana
Solana

Hoe Solana de dominantie van Ethereum kan doorbreken

Een crypto-analist, die op het internet bekendstaat onder het pseudoniem “The Flow Horse“, maakt een interessante vergelijking tussen Ethereum (ETH) en de Compaq Computer Corporation.

Hij suggereert dat de huidige dominantie van Ethereum in de wereld van smart contracts misschien niet onaantastbaar is. Volgens hem zouden andere projecten, zoals Solana (SOL), de potentie hebben om Ethereum van zijn voetstuk te stoten.

Wat was Compaq?

Compaq Computer Corporation, opgericht in 1982, was een Amerikaans bedrijf dat zich toelegde op de ontwikkeling en verkoop van persoonlijke computers. Als voormalig marktleider in deze sector, ondervond het bedrijf uiteindelijk moeilijkheden en ging in 2002 ten onder. Kort daarna werd Compaq overgenomen door Hewlett-Packard (HP).

Ethereum vs Solana

De handelaar wijst op een aanzienlijke toename van de kans dat Solana Ethereum zou kunnen overtreffen. Hoewel Ethereum nog steeds sterke steun geniet van zijn meest toegewijde fans, die verwachten dat het zijn vroegere dominantie zal herwinnen, benadrukt hij dat het te vroeg is om te spreken van een definitieve leider in de cryptomarkt.

Hij vergelijkt de situatie met de beginjaren van de markt voor persoonlijke computers, waar Compaq aanvankelijk de leiding had.

Indien Solana erin slaagt de huidige marktkapitalisatie van Ethereum te bereiken, zou dit resulteren in een indrukwekkende stijging van ongeveer 500%. Deze stijging zou de waarde van de digitale valuta net onder de $1.000 brengen.

Bekende crypto analist verwacht grote Solana prijsstijging

Een andere analist, die bekendstaat als Bluntz, is eveneens positief over Solana. Hij voorspelt dat de token aan de vooravond staat van een nieuwe prijsstijging, volgend op een succesvolle ABC-correctie ten opzichte van Bitcoin (BTC) in de 8-uurs grafiek.

Bluntz is niet alleen optimistisch over Solana; hij heeft ook een positieve kijk op Jupiter (JUP), een altcoin die op het Solana-netwerk draait. Hij wijst erop dat Jupiter, na een vergelijkbare ABC-correctie, eveneens gepositioneerd lijkt voor een opwaartse trend. De recente prijsstijging van Jupiter met meer dan 20% lijkt Bluntz’s analyse te bevestigen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Buy the Dip: Solana whales kopen voor miljoenen dollars aan memecoins
Topanalist: Deze cryptomunt is klaar voor een grote prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving