cropped-hongkong
Bitcoin,

Hong Kong gebruikt Bitcoin als vorm van Protest

De anti overheid protestbeweging in Hong Kong stimuleert de acceptatie van de Bitcoin. Yahoo! schrijft dat de politieke onrust ervoor zorgt dat lokale bedrijven ertoe aanzet om over te schakelen naar gedecentraliseerde digitale valuta.


Hong Kong stapt langzaam over naar cryptocurrencies

Steeds meer bedrijven in Hong Kong gaan cryptocurrencies accepteren als betaalmiddel. Zo kondigde warenhuis ‘Pricerite’ aan dat het Bitcoin, Litecoin en Ethereum zou gaan accepteren op 14 locaties in de stad.

Yahoo Finance schrijft dat de winkel aangeeft dat het de cryptomunten super snel in Hongkongse dollars om kan zetten met behulp van het Lightning Network.

Naast dat steeds meer winkels cryptotokens accepteren, zijn er ook 14 crypto geldautomaten in de stad geplaatst door het bedrijf Genesis Block. Het bedrijf steunt de protesten. Zo deelde Genisis Block water en paraplu’s uit aan de demonstranten.

De inwoners van Hong Kong vertrouwen de staat niet meer wat er voor heeft gezorgd dat de demonstranten een actie zijn gestart om zoveel mogelijk geld van hun bankrekening op te nemen en de lokale valuta om te zetten in cryptocurrencies of Amerikaanse dollars. De demonstranten namen het geld op om hun bezittingen de beschermen en een waarschuwing te geven aan de Chinese autoriteiten.

Steeds meer inwoners in Hong Kong beginnen hun geld te verplaatsen naar andere landen en of cryptocurrencies.


Waarom verplaatsen inwoners van Hong Kong massaal geld?

Zoals we hierboven al beschreven hebben willen de demonstranten hun geld beschermen. Maar waarom is dat nodig? Als de protestbeweging er niet in slaagt te voorkomen dat de uitleveringswet van China aangenomen wordt, zullen de Chinese autoriteiten het recht hebben om te eisen dat geld die verband houden met misdaden/ demonstraties op het vasteland in beslag te nemen.

Het is dan ook niet gek dat steeds meer inwoners hun geld in andere munteenheden willen investeren. In Hong Kong zagen we in juni de Bitcoin handelsvolumes explosief stijgen. Ook de BTC prijs ligt in Hong Kong enkele honderden dollars hoger dan elders in de wereld.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC