buybitc
Bitcoin

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar

Het iconische gele notitieblok met de tekst “Buy Bitcoin”, dat in 2017 beroemd werd tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Congres, is verkocht voor 16 BTC. Dit komt neer op een waarde van ongeveer 1.016.778 dollar, gebaseerd op de huidige Bitcoin-koers.

Het verhaal achter het bordje

In juli 2017 hield Christian Langalis, bekend als de “Bitcoin Sign Guy”, het gele notitieblokje omhoog achter Janet Yellen tijdens een live uitgezonden hoorzitting van het House Financial Services Committee. Yellen, destijds voorzitter van de Federal Reserve, was op dat moment aan het spreken. Deze actie leidde tot een onmiddellijke stijging van de Bitcoin-prijzen met 3,7%.

Langalis werd na zijn daad uit de zaal verwijderd omdat het tonen van borden tijdens dergelijke hoorzittingen verboden is. Zijn korte maar krachtige boodschap werd echter een symbool in de Bitcoin-gemeenschap.

Buybitcoin

De veiling

De veiling vond plaats op het platform Scarce City, waar een gebruiker genaamd ‘Squirrekkywrath’ het hoogste bod uitbracht. Naast de beroemde boodschap bevatte het originele notitieblok ook kladversies en aantekeningen over monetaire beleid en Bitcoin, die tijdens de hoorzitting door Langalis waren gemaakt.

Het veilingplatform houdt 15% in op het totale bedrag, wat betekent dat Langalis 13,6 BTC ontvangt. Hoewel dit minder is dan het originele bedrag van 16 BTC, is het nog steeds een aanzienlijk bedrag.

Wat gebeurt er met de opbrengsten?

Langalis is van plan om het geld te investeren in zijn startup, Tirrel Corp. Dit bedrijf werkt aan een Bitcoin Lightning-netwerkwallet op Urbit. De opbrengst van de veiling toont aan hoe een enkel moment van publiciteit een blijvende impact kan hebben en zelfs kan leiden tot nieuwe technologische ontwikkelingen in de wereld van crypto.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017