Bitcoin

Iedere seconde wordt bijna $500.000 verplaatst via Bitcoin

Samson Now, van de blockchain-onderneming Blockstream, heeft nieuwe na het inzien van nieuwe data laten weten dat Bitcoin (BTC) iedere seconde bijna $500.000 ($486.000) verplaatst.


Bitcoin verplaatst hoogste bedrag per seconde

Dit laat hij weten via het sociale netwerk van Twitter. Met de enorme $486.000 aan waarde dat iedere seconde via BTC verplaatst wordt, ligt de nummer 1 crypto met voorsprong op de eerste plek. Naar verluidt doet Bitcoin Cash (BCH) het na BTC het beste met $29.000 aan waarde dat iedere seconde verplaatst wordt. Hierna volgt Ethereum (ETH) met $23.000 per seconde.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


BTC schaalt goed maar niet geschikt voor dagelijkse betalingen

De transactiewaarde blijkt dan ook een enorme betekenis te hebben. Het gaat volgens een aantal Twitteraars in de reacites niet slechts om het aantal transacties die uitgevoerd kunnen worden, maar juist om de waarde die overgedragen wordt.

De waarde die BTC per seconde overdraagt laat zien dat de top crypto momenteel goed schaalt. Geschat wordt dat de totale waarde die is overgedragen via BTC op 1 december 2020 ruim $4.6 miljard bedragen.

Hiermee is BTC meer een opslag van waarde en een medium die gebruikt wordt voor het overdragen van dit vermogen. BTC is dan ook veel minder geschikt voor betalingen die dagelijks uitgevoerd worden, simpelweg door het feit dat het netwerk minder transacties per dag kan verwerken dan bijvoorbeeld Ethereum.

 

Bitcoin nieuws

Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Bitcoin koers 67% omhoog in 2024, waar ligt het plafond?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?