Bitcoin

Iemand heeft $1 miljard in Bitcoin verstuurd en slechts $3 fee betaald


Iemand heeft vanmorgen twee enorme transacties uitgevoerd van 45.671 Bitcoin ($602 miljoen) en 43.185 Bitcoin ($570 miljoen). Dat is gezamenlijk meer dan $1,1 miljard in Bitcoin. De gebruiker betaalde slechts $3,54 aan fee om het te versturen.


Een enorme Bitcoin transactie

Hoewel de enorme transacties van dezelfde rekening afkwamen, werden de BTC tokens naar twee verschillende onbekende adressen gestuurd.

Het is niet ongebruikelijk dat Xapo-wallets grote hoeveelheden Bitcoin verzenden, maar meestal is het niet zo enorm. In de afgelopen week hebben bijvoorbeeld 4.000 BTC- en 1.000 BTC-bedragen Xapo-wallets verlaten. Maar de omvang van deze transacties laat dit in het niet vallen.

“Er zijn meerdere redenen voor dit soort grote crypto-overdrachten: de meest voor de hand liggende is dat Xapo geld naar een cold storage verplaatst om het veilig te bewaren”, zei Kosala Hemachandra, CEO van MyEtherWallet.

Daarnaast zou het kunnen zijn dat de eigenaar zijn portfolio wil diversifiëren.

Ongeacht de reden zou zo’n zelfde transactie bij een bank onhaalbaar zijn. Zeker voor individuen. Bij banken zouden dit soort transacties dagen in beslag nemen. Daarnaast zal je direct te maken krijgen met dagelijkse limieten.

 

Bitcoin nieuws

Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?