crypto prijzen stijgen
Bitcoin, Ethereum

IJzersterke dag voor Bitcoin en Ethereum ETF’s: $149 miljoen instroom

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s)  hadden gisteren voor de tweede keer deze week een succesvolle dag. 

Voor de Bitcoin ETF’s was het de tweede opeenvolgende dag met een instroom van meer dan $100 miljoen, iets wat al geruime tijd niet meer was voorgekomen. Ook de ethereum ETF’s hebben een uitzonderlijke prestatie neergezet door voor de tweede dag op rij tientallen miljoenen dollars op te halen.

Laten we de resultaten induiken.

BTC-fondsen halen $105,9 miljoen op

Gegevens van Farside Investors brengen in kaart dat de in januari gelanceerde Bitcoin-fondsen gisteren een gezamenlijke netto-instroom van $105,9 miljoen hebben gezien. Dit sterke resultaat komt nadat de fondsen op dinsdag ook al meer dan $100 miljoen wisten binnen te harken; $136 miljoen om precies te zijn.

Het Bitcoin nieuws wordt al dagen overspoeld met positieve instromen vanuit de ETF’s. Dit was namelijk alweer de vijfde groene dag op rij. Dit markeert de beste reeks sinds 15-26 augustus, toen acht achtereenvolgende dagen met instromen werden afgesloten.

BlackRock’s IBIT-fonds lijkt weer terug te zijn van weggeweest. Woensdag haalde ‘s werelds grootste vermogensbeheerder al bijna $100 miljoen op nadat het de vier weken daarvoor slechts enkele miljoenen dollars wist te verwelkomen, en gisteren werd dit resultaat nog ver overtroffen met een geweldige instroom van $184,4 miljoen. 

BlackRock heeft dan ook eigenhandig het positieve gezamenlijke resultaat bewerkstelligd. Het BITB-fonds van Bitwise was de enige andere die in de plus eindigde, met een instroom van $2,1 miljoen.

Zowel Fidelity’s FBTC-fonds als het gezamenlijke ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares noteerden gisteren een verlies, van respectievelijk $33,2 miljoen en $47,2 miljoen.

Zeldzame prestatie van ETH-fondsen

Zelfs de Ethereum-fondsen zijn er in geslaagd om hun positieve momentum voort te bouwen. Nadat dinsdag de derde beste handelsdag sinds de lancering werd neergezet met een gezamenlijke instroom van $62,5 miljoen, hebben de fondsen gisteren $43,2 miljoen aan nieuw kapitaal binnen zien stromen. Dit blijkt uit data van Farside Investors.

Dit is pas de tweede keer sinds de lancering eind juli dat er gedurende twee opeenvolgende dagen een instroom van tientallen miljoenen is geregistreerd.

Het komt maar zelden voor, maar gisteren wist Grayscale’s ETH-fonds, een goedkoper alternatief voor het beruchte ETHE-fonds, de leiding te nemen met een indrukwekkende instroom van $26,6 miljoen. BlackRock’s ETHA-fonds volgde met een instroom van $9,4 miljoen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Goed nieuws: aantal Bitcoin whales schiet omhoog het afgelopen jaar
Bitcoin test $65.000, maar deze altcoins stelen de show
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen