Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

IMF onderzoek: Bitcoin mag worden gezien als geld

In een recent onderzoek, gehouden door het IMF, hebben respondenten overtuigend ‘ja’ ingevuld bij de vraag of Bitcoin beschouwd mag worden als geld.


Mag Bitcoin als ‘geld’ worden beschouwd?

Bitcoin is gemaakt om het eerste peer-to-peer elektronische geldsysteem ooit te zijn. Sindsdien is een hele industrie van digitale activa gecreëerd. Ondanks de lange levensduur en het uithoudingsvermogen van de cryptocurrency, is er nog altijd een felle discussie tussen beleidsmakers, regelgevers en investeerders. De vraag is: Mag de digitale munt beschouwd worden als geld?

In een recent onderzoek uitgevoerd door het Internationaal Monetair Fonds is te zien dat de respondenten overtuigend “ja” in hebben gevuld bij de vraag of Bitcoin en andere crypto’s inderdaad geld zijn en als zodanig moeten worden beschouwd.

Bitcoin wordt op dit moment verhandeld voor $36.000, wat zo’n $6.000 onder zijn hoogtepunt is. In het verleden leverde een daling van die omvang zeer bearish berichten over Bitcoin op. Vandaag wordt het echter gezien als een kans om iets goedkoper te kopen.

Investeerders en institutionele instellingen kopen Bitcoins met het idee dat het beter zal presteren dan de dollar en het hen zal helpen om de komende hyperinflatie te compenseren. Bitcoin is meer dan 500% gestegen ten opzichte van de dollar sinds de pandemie toesloeg. Hoewel de munt op de korte termijn even vastloopt, zijn de vooruitzichten op lange termijn nog altijd zeer positief.

BTC zou op een dag de wereldwijde reservevaluta kunnen worden en de eerste niet-soevereine valuta die wereldwijd wordt gebruikt. Er is meer dan $10 biljoen aan waarde verhandeld via dit netwerk. Maar om de een of andere reden is er nog steeds discussie over de vraag of cryptocurrencies wel echt ‘geld’ zijn.

Het woord ‘coin’ zit in de naam, en Satoshi Nakamoto heeft zijn uitvinding gemaakt met de intentie dat het zich als geld zou gedragen. Zelfs het grote publiek beschouwt cryptocurrencies als ‘geld’.

Het koersverloop van de Bitcoin – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Meer dan 75% van de respondenten beschouwt crypto als ‘geld’

Het IMF is een wereldwijde organisatie die bestaat uit 190 landen die werken aan het bevorderen van mondiale monetaire samenwerking, het verzekeren van financiële stabiliteit, het faciliteren van internationale handel” en meer. Het officiële Twitter-account van het Internationaal Monetair Fonds heeft onlangs een enquête gedeeld waarin aan volgers werd gevraagd of digitale valuta ‘echt geld’ is. Van de bijna 100.000 stemmen gelooft momenteel ongeveer 80% dat crypto geld is.

Onlangs hebben centrale banken in de VS groen licht gekregen om digitale valuta te gaan gebruiken om geld over te maken. Elke dag zetten cryptocurrencies een stap dichterbij het worden van ‘geld’.

Er is echter reden voor discussie. Bitcoin kan gemakkelijk gebruikt worden als “geld” om uit te geven. Er zijn echter maar weinig mensen die het kopen om het op die manier te gebruiken. Maar zo ontstaan superieure vormen van geld. Eigenaren van de oude vorm van geld beginnen het in te ruilen voor een de betere vorm van geld. Ze zullen eraan vasthouden omdat ze geloven dat het waardevoller is. Als genoeg mensen dit doen, wordt de valuta onmiskenbaar geld.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten