Blockchain

In 4 dagen voor $10 miljoen aan NFT’s verkocht

Hashmasks heeft in 4 dagen tijd maar liefst 15.300 digitale verzamelkaarten verkocht. Hashmasks is een nieuw NFT-project, dat met de verkoop van deze verzamelkaarten naar verluidt ruim 7.600 Ethereum (ETH) opgehaald heeft. Dit komt neer op zo’n $10 miljoen met de huidige prijzen.


NFT-verzamelkaart van Donald Trump

Een van de opvallende NFT’s in deze collectie was de allereerste kaart (#1), die namelijk vernoemd is naar de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Toch leverde deze NFT kaart een aanzienlijk bedrag op, van ruim $126.000. De kaart werd namelijk verkocht voor ongeveer 97 ETH-tokens.

Hierdoor heeft de oorspronkelijke eigenaar van de kaart een enorme winst weten te halen op het digitale verzamelobject. Oorspronkelijk werd de betreffende kaart namelijk voor slechts 0.1 ETH verworven, waardoor de op dat moment eigenaar een winst van bijna 97,000% heeft weten te halen. De andere digitale verzamelobjecten werden verkocht voor prijzen tussen de 3 en 100 ETH. Hierdoor heeft Hashmasks nu in totaal al meer dan $10 miljoen weten op te halen.

Naar verluidt is elke Hashmask ontworpen als een unieke kaart dat deels digitale kunst en deels een digitaal verzamelobject is. Iedere Hashmask-kaart heeft 5 basiskenmerken, zoals een huidskleur, oogkleur, masker, karakter en de beschikking over een willekeurig item. Al deze kenmerken hebben een eigen zeldzaamheidgraad, die aangeeft hoe zeldzaam bijvoorbeeld die oogkleur of dat item is.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Verzamelkaart een eigen naam geven

Het is zelfs mogelijk om de verzamelkaart een eigen naam te geven. Dit kan aan de hand van een eigen valuta genaamd NCT. Iedere Hashmask genereert iedere dag 10 NCT-tokens voor zijn houder. Een naamswijziging van een verzamelkaart kost momenteel ongeveer 1800 van deze NCT-valuta, waardoor de gebruiker ongeveer ieder half jaar zijn digitale verzamelobject een andere naam kan geven. Benoemingswaardig is dat geen kaart dezelfde naam mag hebben, iedere naam is dus uniek. Hierdoor zijn een aantal populaire namen al direct ingenomen, zoals Satoshi Nakamoto en Vitalik Buterin.

De NFT-markt is momenteel in een groeiende fase. Onlangs werd ook al een zeldzame CryptoPunk-kaart verkocht voor ruim €650.000. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Hashmasks is nu de nieuwste toevoeging aan deze groeiende markt. De NFT-industrie heeft de neiging om kunstenaars en verzamelaars op een digitale plaats samen te brengen, waarna eventueel een digitale verkoop volgt. Het kan dan ook zeker een zeer winstgevende methode zijn voor kunstenaars wanneer zij hier optimaal gebruik van weten te maken.