Regulatie Nieuws

In beslag genomen PlayStations blijken ingezet te zijn voor FIFA-accounts in plaats van crypto-mining

Afgelopen week werd bekend dat de politie in Oekraïne maar liefst 3.800 PlayStation 4’s in beslag had genomen op een vermoedelijke illegale crypto-farm. De farm werd tevens beschuldigd van het knoeien met elektriciteitsmeters om hiermee stroom van het lokale elektriciteitsnet te stelen.


Resultaten onderzoek

In eerste instantie kwam de politie het bedrijf op het spoor na een kleinschalig onderzoek gedaan te hebben. Nadat de politie kwam kijken bleken er ongeveer 5.000 computers in het gebouw te staan, waaronder 3.800 PlayStation 4’s. Gedacht werd dat deze ingezet werden voor illegale cryptocurrency-mining activiteiten. De politie startte hierna een uitgebreid onderzoek.

Nu het onderzoek voltooid is, blijkt dat de PlayStation-consoles ingezet werden om kaarten en munten te verdienen voor FIFA Ultimate Team (FUT). Dit is een populaire spelmodus in de wereldwijd bekende FIFA-voetbal videogamereeks. Door voetbalwedstrijden tegen andere videogamers te spelen, kunnen spelers FUT-kaarten en -munten verdienen. Deze kunnen ze vervolgens gebruiken om onder andere betere spelers mee te kopen. De PlayStations werden nu ingezet om deze in-game items te verdienen, om deze vervolgens op de zwarte markt te verkopen.

Alhoewel het gebruik van gaming-hardware zoals PlayStation’s om cryptocurrencies mee te minen vaker voorkomt, blijkt dat nu niet het geval geweest. In het voorgaande artikel werd dan ook al benoemd dat het geen ideale setup is voor dit doel. Het zou dan ook geen zinvol rendement hebben opgeleverd, waardoor het al in twijfel gebracht werd. Nu wordt dit echter door de politie uit Oekraïne bevestigd.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten