Newsbit

Bitcoin (BTC)

In een maand tijd 270.000 Bitcoins naar offline-opslag verhuist

Bitcoin (BTC)

Investeerders van Bitcoin (BTC) lijken zich nu te richten op de lange termijn en hebben hierdoor in de afgelopen 30 dagen 270.000 Bitcoin naar apparaten voor de offline-opslag van de digitale valuta gestuurd.


Minder liquide Bitcoin voorraad

Ondanks de stijgende prijzen slaan Bitcoin investeerders hun Bitcoin sneller op voor de lange termijn. In de afgelopen 30 dagen zijn maar liefst 270.000 Bitcoin uit de liquide voorraad gehaald.

Volgens gegevens die zijn gepubliceerd door crypto markt gegevensaggregator Glassnode, hebben ‘liquide’ Bitcoin wallets de afgelopen maand 270.000 Bitcoin verloren. Dit is een stuk meer ten opzichte van de 175.000 Bitcoin in het begin van januari. De gegevens laten zien dat de liquiditeitsvoorraad van de Bitcoin de afgelopen negen maanden consequent is afgenomen. Momenteel is er een liquiditeitsvoorraad van 21,3%.

Het steeds minder worden van het circulerende aanbod van de Bitcoin zou echter een bullish teken kunnen zijn voor zijn prijs, waarbij (nieuwe) retail- en institutionele handelaren strijden om de overgebleven munten. Glassnode schat dat bijna 80% van de 18,6 miljoen circulerende Bitcoin momenteel wordt opgeslagen in ‘illiquide’ wallets.

Glassnode beschouwd een Bitcoin wallet als illiquide wanneer minder dan 25% van de ontvangen Bitcoin is overgedragen gedurende de levensduur van de entiteit. Om daarentegen door Glassnode als zeer liquide te worden beschouwd, moet het grootste deel (75%) van de Bitcoin weer in omloop worden gebracht gedurende dezelfde periode, waarbij minder dan 25% van de ontvangen Bitcoin vastgehouden wordt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Meer institutionele vraag naar de Bitcoin

Van de 3,9 miljoen Bitcoin die Glassnode beschrijft als zeer liquide wordt 61% vastgehouden door gecentraliseerde exchanges. Daarnaast zijn hun saldi ook gedaald. Gegevens van analysebedrijf CryptoQuant geven aan dat de reserves van exchanges sinds juli met 13,8% zijn gekrompen.

De toenemende institutionele investeringen kunnen een belangrijke motor zijn voor de uitputting van de liquide voorraad van de Bitcoin. Volgens Wallet trackingservice Bitcoin Treasuries zijn er inmiddels door 33 institutionele entiteiten ruim 1.2 miljoen Bitcoin of circa 6,5% van het circulerende aanbod van de Bitcoin verzameld. De vraag vanuit instituten naar de top cryptocurrency neemt hiermee steeds verder toe.

In de afgelopen dagen heeft Grayscale zijn posities vergroot met ongeveer 25.000 Bitcoin. Ze hebben nu op de dag van vandaag een wallet met 641.523,7 Bitcoin. Om dit in perspectief te plaatsen, wordt er elke dag ongeveer 900 Bitcoin geslagen. Volgens Glassnode wordt er echter sinds juli 2020 gemiddeld slechts een derde daarvan daadwerkelijk naar exchanges gestuurd.

Uit gegevens van investeringsmaatschappij SwissBorg blijkt dat institutionele beleggers in de tweede helft van 2020 gemiddeld meer dan 230% van de nieuw geslagen Bitcoin kochten. Door de aankopen van PayPal en Square toe te voegen kan de vraag wellicht oplopen tot wel 500% van het circulerende aanbod. De tijd laat echter zien of dit daadwerkelijk zal gaan gebeuren.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top