Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

India gaat Bitcoin en andere cryptocurrencies verbieden

Volgens een recent rapport zal er in India een wetsvoorstel worden aangenomen dat Bitcoin en andere cryptocurrencies zal verbieden.


“Private cryptocurrencies” worden verboden

Het wetsvoorstel om een ​​volledig verbod op cryptocurrency-transacties in te voeren, zal waarschijnlijk worden aangenomen. Dit zei een hoge ambtenaar van het ministerie van Financiën die anoniem met Bloomberg sprak.

De functionaris zei dat wanneer het wetsvoorstel wordt aangenomen, crypto-investeerders en bedrijven een overgangsperiode van drie tot zes maanden zullen hebben om hun activiteiten af ​​te ronden. De Junior Minister van Financiën, Anurag Thakur, zei dat er meer regulering van Bitcoin en andere cryptocurrencies in de regio zou moeten komen.

Het wetsvoorstel, de Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021, moet nog wel formeel worden vrijgegeven. Maar het lijkt er toch echt op dat het alle crypto’s in India gaat verbieden. Het land wil alleen het gebruik van een nationale digitale valuta toestaat als India het zelf creëert (waar ze momenteel aan werken).

Er is echter een voorbehoud. Volgens een Bloombergrapport kan het wetsvoorstel enkele uitzonderingen bevatten. Zo zou bijvoorbeeld de blockchain-technologie niet verboden worden. 


India botst met Bitcoin

India heeft in het verleden een lastige relatie gehad met Bitcoin- en crypto bedrijven. In april 2018 verbood de Indiase centrale bank banken om met crypto bedrijven te werken. Dit maakte het uitzonderlijk moeilijk voor crypto bedrijven om in de regio te blijven opereren, en werden veel exchanges gesloten.

Dit werd halverwege vorig jaar teruggedraaid, toen het Hooggerechtshof het verbod vernietigde, nadat veel lokale bedrijven er tegen protesteerden. Maar hoewel het duidelijk maakte dat een dergelijk verbod niet bestaat bleven banken terughoudend om zaken te doen met cryptobedrijven. Destijds vertelde Unocoin mede-oprichter BV Harish aan Economic Times:

“Bankiers hebben gezegd dat ze nieuwe RBI-circulaires nodig hebben waarin staat dat er geen beperkingen meer zijn voor het verstrekken van bankrekeningen aan cryptobedrijven.”

En nu worden degenen die hebben geprobeerd hun bedrijf weer op te bouwen, opnieuw met grote onzekerheid geconfronteerd. En nu lijkt het zelfs voorlopig het einde voor crypto in India.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten