Reserve Bank of India (RBI)
Regulatie

India verkent en onderzoekt de offline functionaliteit van CBDC’s

Ajay Kumar Choudhary, de uitvoerend directeur van de Reserve Bank of India (RBI), heeft onthuld dat de recent gelanceerde digitale Roepie, de interne centrale bank digitale valuta (CBDC) van India, momenteel getest wordt voor offline functionaliteit.

Onderzoek naar offline functionaliteit

Op 1 november 2022 lanceerde de Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank en regelgevende instantie van India, de pilot van de digitale Roepie voor het groothandelssegment. 50.000 gebruikers en 5.000 handelaren werden toegelaten tot pilot-testen. Sindsdien zijn ongeveer $134 miljoen en 800.000 transacties via CBDC’s voltooid in de groothandel.

Ajay Kumar Choudhary verklaarde dat de offline functionaliteit van de CBDC momenteel wordt onderzocht. Hij legde uit dat de RBI het potentieel van de CBDC beoordeelt voor grensoverschrijdende transacties en koppelingen met legacy-systemen in andere landen, voortbouwend op de voortgang tot nu toe. Dit zei hij in een gesprek met CNBC TV18. Choudhary voegde hier het volgende aan toe:

Wij kijken uit naar de deelname van de particuliere sector en fintechs aan CBDC. We zullen hun bijdrage zien, vooral bij offline en grensoverschrijdende CBDC-transacties.

Ajay Kumar Choudhary verklaarde verder dat de CBDC binnenkort het ruilmiddel zou worden en daarom alle kenmerken van fysieke valuta, inclusief anonimiteit, nodig gaat hebben.

India lanceerde de CBDC met als doel de regionale financiële inclusie te verbeteren en het voortouw te nemen in de digitale economie. Choudhary vertelde ook aan CNBC TV18 dat de CBDC uiteindelijk de cryptocurrencies zou vervangen.

Uitbreiding nationale betalingsnetwerk

Onlangs breidde het nationale betalingsnetwerk van India, genaamd de ‘Unified Payments Interface’, of UPI afgekort, zijn diensten uit naar Singapore. Dit werd via Twitter bevestigd. Door deze uitbreiding van de UPI PayNow-integratie kunnen burgers uit India en Singapore snel geld over de grens sturen.

In eerste instantie zullen 4 grote Indiase banken – de State Bank of India, Indian Overseas Bank, Indian Bank en ICICI Bank – uitgaande geldovermakingen faciliteren. Axis Bank en DBS Bank India zullen inkomende geldovermakingen faciliteren. Singapore’s DBS Bank en Liquid Group zullen als slot de service leveren aan gebruikers in de regio.

Regulatie nieuws

Taiwanese cryptobedrijven sluiten zich aan bij vereniging voor zelfregulering
Campagne-team van Biden onderzoekt mogelijkheden voor cryptodonaties
Britse NHS waarschuwt wetgevers voor verslavingsrisico’s van cryptohandel onder jongeren
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken