Binance Exchange Mobile Phone
Exchange, Regulatie

Indiase overheid eist 722 Crore INR aan onbetaalde belastingen van Binance

De Indiase autoriteiten hebben een belastingvordering van 722 crore Indiase roepies (ongeveer 86 miljoen dollar of circa 79 miljoen euro) ingediend tegen de populaire cryptobeurs Binance wegens onbetaalde belastingen.

Binance werd in januari 2024, samen met meerdere andere offshore cryptobeurzen, verboden in India vanwege het niet naleven van lokale wet- en regelgeving. In april kondigde Binance echter aan dat het zijn activiteiten in de regio zou hervatten na het voldoen aan de belastingverplichtingen.

Eerste belastingvordering opgelegd aan een cryptobeurs

Het Directorate General of Goods and Service Tax Intelligence (DGGI) eiste 86 miljoen dollar van Binance onder de Goods and Services Tax (GST), aldus The Times of India.

Volgens een bron die in het rapport wordt geciteerd, verdiende Binance minstens Rs 4.000 crore aan transactiekosten van Indiase klanten, welke werden gestort op de rekening van een Binance Group Company, Nest Services Limited, gevestigd op de Seychellen.

Deze belastingvordering van de DGGI is de eerste die de Indiase overheid heeft opgelegd aan een cryptobeurs. Bovendien stuurden de Indiase autoriteiten e-mails naar Binance-kantoren op de Seychellen, de Kaaimaneilanden en Zwitserland, die door Binance werden genegeerd. Later stelde Binance echter een lokale advocaat aan om officieel aan de belastingverplichtingen te voldoen.

Crypto belasting in India

Volgens de Indiase wet moeten alle cryptodienstverleners en investeerders 1% belasting bij de bron (TDS) betalen over elke cryptotransactie, ongeacht de waarde. Daarnaast wordt er 30% belasting geheven op alle winsten uit cryptobeleggingen. Terwijl Indiase cryptobeurzen zoals WazirX en CoinDCX interne systemen hadden geïmplementeerd om de belastingverplichtingen voor hun gebruikers te vergemakkelijken, voldeden offshore beurzen destijds niet aan deze vereisten.

Aanvankelijk was Binance van plan een boete van 2 miljoen dollar te betalen voor niet-naleving en zijn diensten in India te hervatten. De uiteindelijke boete van 86 miljoen dollar werd echter opgelegd om de kosten terug te vorderen die Binance van Indiase gebruikers had geïnd toen het bedrijf nog actief was in India.

Actieve focus op offshore cryptobeurzen

De Indiase belastingautoriteiten richten zich actief op offshore cryptobeurzen die eerder zonder registratie opereerden onder het Indiase GST-kader, dat vier belastingschijven kent: 5%, 12%, 18% en 28%. Bepaalde goederen en diensten trekken bovendien een extra heffing aan bovenop het toepasselijke belastingtarief.

Het wordt verwacht dat de Indiase autoriteiten soortgelijke belastingaanslagen zullen opleggen aan andere buitenlandse cryptobeurzen, waaronder Huobi, Kraken, Gate.io, KuCoin, Bitstamp, MEXC Global, Bittrex en Bitfinex.

Naast India voert Binance ook juridische gevechten over belastingontduiking in andere delen van de wereld, waaronder Nigeria.

Exchange nieuws

Duitse overheid sluit 47 crypto-exchanges wegens betrokkenheid bij witwaspraktijken
$CATI en $HMSTR komen op Bybit: Nieuwe games op de TON Blockchain
Bitget sluit miljoenencontract met La Liga als officiële cryptopartner
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering