cardano, ada
Cardano

Indicator suggereert dat Cardano’s groei mogelijk niet duurzaam is

Cardano (ADA) heeft de afgelopen weken een opmerkelijke stijging meegemaakt, maar recent is er sprake van een lichte correctie in de markt. Een interessante ontwikkeling in de on-chain data lijkt deze daling te bevestigen.

Afname in actieve adressen

Een van de indicatoren voor het negatieve sentiment is de afname van het aantal actieve adressen op het Cardano-netwerk. Deze actieve adressen zijn in wezen wallets of locaties waar transacties met ADA plaatsvinden. Een daling in het aantal actieve adressen duidt op verminderde betrokkenheid en activiteit op het netwerk.

Deze discrepantie kan erop wijzen dat de recente prijsstijging van ADA niet volledig wordt weerspiegeld in een toename van netwerkactiviteit. Dit suggereert dat de stijging mogelijk meer te wijten is aan speculatie of externe factoren, in plaats van aan een werkelijke toename in het gebruik van het Cardano-netwerk.

DAA divergentie

Er is nog een indicator die een negatief beeld schetst voor Cardano. Dat is de DAA divergentie. De relatie tussen de prijs van een cryptocurrency en het aantal actieve adressen staat bekend als de “Price-Daily Active Addresses (DAA) Divergence”. Deze term beschrijft een situatie waarin de prijs van een munt stijgt terwijl het aantal actieve adressen daalt, of niet in gelijke mate toeneemt. Dit kan een teken zijn van divergentie tussen prijs en werkelijke netwerkactiviteit.

Volgens gegevens van het blockchainanalyseplatform Santiment is deze indicator voor Cardano (ADA) momenteel aan het dalen. Deze divergentie suggereert dat de recente prijsstijging van ADA mogelijk niet wordt ondersteund door een evenredige toename van activiteiten op het netwerk. Dit kan erop wijzen dat de prijsstijging meer het resultaat is van speculatie of invloeden van buitenaf, in plaats van een daadwerkelijke toename in het gebruik van het Cardano-netwerk.

ADA prijs tegenover actieve adressen - Santiment
ADA prijs tegenover actieve adressen – Santiment

Verwachtingen ADA koers

De divergentie tussen de koers van ADA en de gebruikersactiviteit wijst op een groei die mogelijk niet duurzaam is. Volgens deze indicator zou er een verdere correctie in de koers van ADA kunnen optreden.

Het is echter cruciaal te benadrukken dat de Price-Daily Active Addresses (DAA) divergentie slechts één aspect is van de marktanalyse. Een volledig en nauwkeurig beeld van de verwachte koersontwikkeling vereist doorgaans het combineren van meerdere indicatoren en een diepgaande analyse van de markt. Dit helpt om een meer uitgebalanceerde en betrouwbare prognose te vormen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht DOGE of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Cardano had gekocht
Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024
Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers