Jakarta (Indonesia) City Skyline
Exchange

Indonesië gaat nationale crypto-exchange lanceren

De regering van Indonesië blijft volharden in haar plannen om een nationale cryptocurrency-exchange te lanceren en verwacht dat het platform binnen enkele weken operationeel zal zijn.

Lancering is deze maand nog

Volgens het lokale persbureau Tempo is het Indonesische Commodity Futures Trading Supervisory Agency (CoFTRA), ook wel bekend als Bappebti, van plan om de nationale crypto-exchange in juli 2023 te lanceren.

Didid Noordiatmoko, het hoofd van Bappebti, heeft naar verluidt verklaard dat alle cryptocurrency-transacties uitsluitend via de aankomende nationale beurs zullen plaatsvinden.

“Wij hebben gisteren overeenstemming bereikt over de regels voor de beurs”, aldus de functionaris. Hij voegde eraan toe dat de discussies betrekking hadden op de regulering van het Know Your Customer (KYC)-proces. Didid merkte ook op dat de handel op de beurs zal worden gefaciliteerd via een geïntegreerde applicatie, die CoFTRA al heeft getest.

“Wij hebben gisteren systeemintegratietests uitgevoerd tussen handelaren, beurzen, clearing en depot”, voegde Didid toe volgens het persbureau.

Verkoop van crypto beperken tot lokale transacties

Volgens het rapport is Bappebti ook van plan om de verkoop van cryptocurrency te beperken tot lokale transacties, maar wel in lijn met internationale marktontwikkelingen te houden. Dit omvat de kwestie van cryptoprijzen, op voorwaarde dat ze zijn goedgekeurd door Bappebti.

Bappebti heeft ook de minister van Handel, Zulkifli Hasan, op de hoogte gebracht van de ontwikkeling. Tenzij er andere instructies zijn, zal Bappebti de vergunning ondertekenen, waardoor gelicentieerde handelaren een maand de tijd krijgen om zich bij de beurs aan te sluiten, aldus Didid.

Eerder werd gemeld dat het Indonesische Ministerie van Handel streefde naar de lancering van de nationale cryptocurrency-exchange in juni 2023. Het oorspronkelijke doel was december 2022, maar het project liep vertraging op.

Het initiatief begon in 2021 toen de eigenaren van een door de staat gesteund telecombedrijf in Indonesië aankondigden dat ze een joint venture zouden aangaan met Binance om een gezamenlijke cryptocurrency-exchange te lanceren. Eind 2022 vergrootte Binance zijn belang in de Indonesische crypto-activahandelaar Tokocrypto.

Exchange nieuws

Coinbase’s Layer-2 netwerk Base groeit explosief binnen het Ethereum-ecosysteem
Interview Kraken CTO over de toekomst van Bitcoin, crypto en AI
Bybit (powered by SATOS) Organiseert Grootste Handelscompetitie Ooit in Nederland!
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk