Crypto-Indonesie
Regulatie

Indonesië lanceert zijn crypto-exchange en clearing house

Zo’n week geleden werd duidelijk dat Indonesië van plan was om binnen enkele weken een nationale cryptocurrency exchange operationeel wou hebben. Deze crypto-exchange is nu officieel van start gegaan. Het nieuwe platform zal de enige ruimte in het land zijn waar de legale uitwisseling van digitale activa toegestaan zal zijn.

Crypto-exchange is gisteren live gegaan

Naar verluidt is de crypto-exchange gisteren op 20 juli officieel live gegaan. Hiernaast zou er samen met de nieuwe crypto-exchange ook een futures clearing house zijn opgericht. Zo’n clearing house bemiddelt tussen een koper en verkoper en zorgt er in feite voor dat de transactie soepel verloopt.

Eerder werd duidelijk de verkoop van cryptocurrency zou beperken tot lokale transacties, terwijl deze in overeenstemming zou blijven met de internationale marktontwikkelingen. Gelicentieerde handelaren hebben nu nog een maand de tijd om zich bij de crypto-exchange aan te sluiten.

Sinds december 2021 in de maak

Het is bekend dat er in ieder geval sinds december van 2021 aan dit project is gewerkt. Een paar maanden later, in september 2022 noemde Pang Hue Kai, de CEO van Tokokrypto het project een ‘katalysator voor het Indonesische crypto-ecosysteem’.

De lancering van de exchange stond oorspronkelijk gepland voor eind 2022. Deze lancering werd echter uitgesteld tot juni 2023 vanwege het beoordelingsproces van potentiële deelnemers aan de crypto-exchange.

Destijds kondigde de minister van Handel Zulkifli Hasan van het land aan dat alle actieve crypto-exchanges met een nationale registratie zich bij de exchange konden gaan aansluiten.

Beleidswijzigingen voorgesteld

In 2022 stelde de vice-minister van het Indonesische Ministerie van Handel, Jerry Sambuaga, verschillende beleidswijzigingen voor als reactie op het “interessante jaar voor de ontwikkeling van fysieke handel in crypto-activa”.

Onder hen was een vereiste dat zo’n 66% (tweederde) van de directeuren en commissarissen bij cryptobedrijven Indonesisch staatsburger moest zijn.

Volgens gegevens van Bappebti blijft het land een aantrekkelijke markt voor de crypto-industrie. In 2021 had ongeveer 4% van de bevolking van het land, of iets minder dan 11 miljoen mensen, geïnvesteerd in crypto.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten