koers crasht, koers crash
Bitcoin

Inflatiedata januari mogelijk funest voor Bitcoin bullmarkt

De inflatiedata voor januari kwam deze maand hoger binnen dan verwacht voor de Verenigde Staten. Daar schrok de Amerikaanse centrale bank van, waardoor ze nu langer willen wachten met het verlagen van de rente. Dat lange wachten kan weleens funest worden voor de bullmarkt waar Bitcoin momenteel aan begonnen lijkt.

Renteverlaging in mei?

Op dit moment hoopt de markt op mei als de maand waarin de Amerikaanse centrale bank voor het eerst de rente verlaagt.

Dat lijkt echter allesbehalve een zekerheid op dit moment. Pat Harker van de Amerikaanse centrale bank zei daar het volgende over: “Ik ga een renteverlaging in mei niet helemaal uitsluiten. Maar dat is niet mijn verwachting op dit moment, al zou ik bij voorbaat geen nee zeggen.”

Vooralsnog is het toekomstige rentepad van de Amerikaanse bank gehuld in onzekerheid. Centrale bankiers durven zich door de opgeleefde inflatie nog niet uit te spreken over het exacte moment voor de eerste renteverlaging.

Dat werd bevestigd door Christoper Waller, een andere belangrijke Amerikaanse centrale bankier. “Ik wil nog een paar maanden van inflatiedata zien om er zeker van te zijn dat de data van januari een uitzondering was en dat we nog altijd op koers liggen”, aldus Waller.

Het lijkt erop dat we dus nog een aantal lagere inflatiescores nodig hebben voordat de Amerikaanse centrale bank het aandurft om de rente te verlagen.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Voor de Bitcoin koers is het in theorie een slechte ontwikkeling dat de Amerikaanse inflatie hoger uitvalt dan verwacht. In het ideale scenario valt de inflatie terug naar de doelstelling van 2,0 procent en begint de Amerikaanse centrale bank snel met het verlagen van de rente.

Hoe langer het duurt voordat de inflatie terugvalt naar de gewenste 2,0 procent, hoe langer de rente op dit verhoogde niveau blijft hangen.

Hoe langer de rente op dit verhoogde niveau staat, hoe groter de kans op een recessie in Amerika. Een recessie zou weleens roet in het eten van de bullmarkt van Bitcoin kunnen gooien.

Wat dat betreft moeten we hopen dat de komende inflatiecijfers een stuk gunstiger zijn, zodat Bitcoin in rustig vaarwater verder kan.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Shiba Inu of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging