Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Inflatiedata vandaag en morgen cruciaal voor Bitcoin koers

Deze week staat in het teken van de Amerikaanse inflatiecijfers, die mede zullen bepalen of de Amerikaanse centrale bank de rente nog zal verlagen in 2024. Vandaag krijgen we de Producer Price Index (PPI) en op woensdag volgt de consumentenprijsindex (CPI).

Dit zijn twee datapunten die het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank en daarmee de Bitcoin koers behoorlijk kunnen beïnvloeden.

Kleine kans op renteverlagingen

Volgens handelaren op de futuresmarkt is er op dit moment nog maar een kans van 28% dat we in juli al de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) zien.

Voor de rentevergadering in juni zijn ze nog minder rooskleurig en zien zij een kans van slechts 8,9% op een renteverlagingen.

Wat dat betreft moeten we nog even geduld hebben. Tedtalksmacro verwacht voor deze week in ieder geval volatiliteit. “Verwacht volatiliteit. Hoewel dit de eerste keer in lange tijd is waarin we de inflatiedata waarschijnlijk zien vertragen”, aldus de analist.

De analist legt uit dat het vertragen van de inflatie goed is voor risico-assets als Bitcoin, waardoor de markt op het punt staat om een slag omhoog te maken. Althans, dat denkt Tedtalksmacro.

De pseudonieme analist Seth verwacht veel van deze week. Hij constateerde op 12 mei dat Bitcoin op de dagelijkse grafiek zijn neerwaartse trend voor de RSI heeft doorbroken. Daarmee begint het momentum weer neutraal te worden.

“Jerome Powell gaat onze investeringen pompen. De Amerikaanse economie is niet zo sterk als de data suggereert”, aldus Seth.

Bitcoin leeft op als Coinbase premium negatief wordt?

Na het bereiken van zijn all-time high is Bitcoin aan een serie van lagere hoogte- en dieptepunten begonnen. Daarnaast viel ook de RSI van Bitcoin steeds verder omlaag, totdat deze rond 1 mei zijn voorlopige bodem bereikte. Op het technische front ziet het eruit alsof we de bodem gezien hebben.

Volgens data van CryptoQuant is de Coinbase Premium Index de koersactie van Bitcoin achternagegaan. Deze viel van 0,08 dollar naar nul over diezelfde periode.

De Coinbase Premium Index is een indicator die het koersverschil tussen Bitcoin op Coinbase en Binance laat zien.

Ook de pseudonieme analist Moustache is optimistisch. Hij denkt echter dat eerst de “zwakke handen” uit de markt moeten, voordat Bitcoin naar 80.000 dollar kan stijgen.

“Zo is het altijd geweest in het verleden. De structuur is hetzelfde, alleen de prijs is anders”, aldus Moustache.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?