Bitcoin BTC prijs
Bitcoin

Influencer Dave Portnoy verliest wederom zwaar op zijn Bitcoin-investering

Dave Portnoy, de oprichter van Barstool Sports, werd geconfronteerd met een onfortuinlijk incident met zijn aanzienlijke Bitcoin-investering van $1 miljoen na de ineenstorting van FTX in 2022. De mediapersoonlijkheid deelde de gebeurtenissen rond zijn duik in de wereld van cryptocurrency in een video op X.

Portnoy’s tegenvallende Bitcoin-avontuur

Dave Portnoy begon zijn crypto-avontuur in 2017 na een leerzame ontmoeting met de Winklevoss-broers, die hem assisteerden bij het opzetten van een account op de cryptobeurs Gemini. Ondanks een veelbelovende initiële aankoop, besloot hij zijn posities snel te verkopen vanwege de onvoorspelbaarheid van de Bitcoin-prijs.

In 2022, met een verbeterd inzicht in de toonaangevende cryptocurrency, investeerde Portnoy meer dan $1 miljoen toen de waarde daalde tot ongeveer $32.000. Echter, na de ineenstorting van FTX en speculaties over een mogelijke neergang van Gemini, testte hij de opnamefunctie op het platform. Zijn oorspronkelijke plan was om slechts een deel te verzilveren en de rest te behouden, aangezien hij zichzelf beschouwde als iemand met “diamanthanden”.

Toen de Bitcoin-prijs de $43.000 overschreed na de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF, ontdekte Portnoy echter een cruciale fout in zijn portfolioherziening – hij had per ongeluk alles omgezet naar cash. In zijn frustratie over deze vergissing overwoog hij om opnieuw in te stappen tegen de prijs van $44.000, terwijl hij zich herinnerde dat hij eerder had gekocht tegen $32.000. Hij merkte op dat hij onbedoeld $20.000 had opgenomen en uitte zijn ongenoegen over de situatie, waarbij hij beweerde dat iemand hem nog Bitcoin verschuldigd was.

Portnoy’s kennismaking met cryptocurrency’s begon met een investering van $40.000 in SafeMoon. Deze specifieke investering bracht echter juridische complicaties met zich mee en de waarde van zijn inleg daalde aanzienlijk tot ongeveer $2.300. Dit alles zonder dat er ook maar één token werd opgenomen.

Cryptogemeenschap reageert

De reacties binnen de cryptocurrency-gemeenschap op Portnoy’s situatie waren uiteenlopend. Terwijl sommigen hem bestempelden als zwak in de markt, moedigden anderen hem juist aan om opnieuw deel te nemen.

Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy, ontraadde Portnoy sterk om zijn Bitcoin te verkopen en benadrukte het langetermijnpotentieel ervan. Bloomberg ETF-analist James Seyyfart vond het incident zowel verontrustend als humoristisch.

Samson Mow, de CEO van Jan3, bood Portnoy aan om extra Bitcoin voor een periode van tien jaar veilig te stellen in een hardware wallet.

“Ik zal je leren hoe je het op een hardware wallet zet. Dan bewaar je het tien jaar lang op die wallet. Zo zorg je ervoor dat je niet meer in de problemen komt. Je zult later je kleinkinderen vertellen dat Samson je gered heeft,” aldus Mow.

BTCDave
Koersverloop Bitcoin. Bron: TradingView

Dave the Wave, een cryptoanalist, voorzag daarentegen de verkoop van Portnoy. Hij twijfelde eraan of Portnoy zijn Bitcoin op $15.000 zou hebben vastgehouden, gezien zijn initiële aankoop op $11.000 en de daaropvolgende groei tot $60.000. De analist speculeerde over een mogelijke strategie waarbij een deel van de Bitcoin in de buurt van de piek zou worden verkocht, terwijl het resterende deel zou worden vastgehouden, geleid door het LGC-model. Hij voegde hier als slot het volgende aan toe:

Het LGC-model, dat de grafiek [sinds 2018] overziet, kan hebben geholpen, waarbij Portnoy mogelijk heeft besloten om een deel van zijn Bitcoin in de buurt van de hoogste koers te verkopen en de rest te behouden… zonder in paniek te raken tijdens de neerwaartse beweging.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?