Bitcoin

Inkomsten van Bitcoin miners stijgt met 50% in 4 dagen

De inkomsten van Bitcoin miners zijn gestegen nadat het netwerk de grootste moeilijkheidsgraad daling ooit zag. Volgens cijfers van Blockchain.com zijn de dagelijkse inkomsten van de miners met meer dan 50% gestegen.


“Interessante dynamiek” raakt Bitcoin-mining

Bitcoin-mining is momenteel in een unieke staat van verandering. Ongeveer de helft van de hash-kracht is offline omdat miners uit China wegtrekken, en het blijft onbekend hoe snel ze weer online kunnen komen.

Tegelijkertijd hebben de miners die niet zijn getroffen door de China de helft van hun concurrenten van de ene op de andere dag zien verdwijnen. Hierdoor is de winstgevendheid van de ene op de andere week enorm gestegen.

Nu de gegevens van de afgelopen weken binnenkomen, is de omvang van de veranderingen duidelijk te zien. De dagelijkse inkomsten uit mining bedroegen ongeveer $20,7 miljoen op 2 juli, de dag vóór de moeilijkheidsaanpassing. Een dag later bereikte het $29,3 miljoen en tegen dinsdag deze week $31,9 miljoen.

Bitcoin-miner omzet grafiek. Bron: Blockchain

Dit is allemaal het gevolg van een “zeer interessante dynamiek”. Zo vat analysebedrijf Glassnode.

“We hebben een zeer interessante dynamiek waarbij ongeveer 50% van de hash-kracht momenteel offline. De andere 50% van de miners die nog wel actief zijn hebben in feite van de ene op de andere dag de helft van hun concurrentie weg zien vallen.”

Bitcoin-mining inkomstenverdeling geannoteerde grafiek – Bron: Glassnode

Voor de miners die nog wel actief zijn is de winstgevendheid teruggekeerd naar de niveaus die werden gezien toen de Bitcoin werd verhandeld tegen $55.000 – $60.000.


Download de Newsbit App

De officiële Newsbit App is gelanceerd! Het crypto nieuws nooit meer missen en overal kunnen lezen? Download de app dan nu!


Records in blocktijden

Het resultaat is niet alleen door miners gevoeld. De gemiddelde blocktijden bereikten hun hoogste ooit in de afgelopen week, voegde Glassnode eraan toe. Alleen tijdens de “bootstrapping”-periode van Bitcoin in 2009-2010 waren deze hoger, voordat de cryptocurrency zelfs een solide prijs in USD had.

Bitcoin gemiddelde blockinterval geannoteerde grafiek – Bron: Glassnode

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?