Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Inmiddels zijn ruim 18,5 miljoen Bitcoins in omloop

Bitcoin heeft wederom een enorme mijlpaal bereikt: 18,5 miljoen Bitcoins (BTC) zijn inmiddels in omloop. Dit blijkt uit data afkomstig van CoinMarketCap.


Genesis Bitcoinblock

Het eerste Bitcoin block dat gemined was, ook wel bekend als het ‘Genesis Block’, werd op 3 januari 2009 gemined. Hier was Bitcoin dan ook officieel geboren. Een bijzonder kenmerk aan dit specifieke block is dat de beloning die ervoor stond, 50 Bitcoins, niet kan worden uitgegeven.

In juni 2009 wist Bitcoin de mijlpaal van 1 miljoen Bitcoins in circulatie te bereiken. Vervolgens duurde het ongeveer 2 jaar tot in september 2012 de mijlpaal van 10 miljoen Bitcoins in omloop bereikt werd. Deze mijlpaal werd net bereikt voordat de blockbeloning werd gehalveerd van 50 BTC per block naar 25 BTC per block. Inmiddels staat deze beloning op 6.25 BTC per block. Dit na wederom een aantal halveringen, waarvan de laatste in mei 2020 plaatsvond, op block nummer 630.000.


Wanneer zijn alle Bitcoins gemined?

Het duurt echter nog wel even voordat verwacht wordt dat de laatste Bitcoin gemined zal zijn. In totaal zijn er 21 miljoen Bitcoins die kunnen worden gemined. Verwacht wordt dat over de laatste 2,5 miljoen Bitcoins nog ruim 100 jaar gedaan zal worden voordat deze gemined zijn. Verwacht wordt namelijk dat de laatste Bitcoin in medio 2140 pas gemined zal zijn.

Doordat het aantal miners op het Bitcoin-netwerk ook de hash-rate bepalen, is het een mogelijkheid dat wanneer alle Bitcoins gemined zullen zijn dat de hash-rate vervolgens negatief beïnvloedt wordt. Dit doordat er mogelijk geen nut meer is om je miners aan te houden, zonder dat deze enig resultaat boeken. Het is dus van belang dat ook nadat alle Bitcoins gemined zijn er een reden is om de miners op het netwerk aan te laten staan. Een hogere hash-rate betekent namelijk automatisch ook dat het netwerk veiliger is. Zo wordt het bijvoorbeeld enorm lastig en duur om een 51%-aanval uit te voeren op een netwerk met een hoge hash-rate. Het is op dit moment echter nog niet bekend hoe dit de veiligheid van het netwerk zal gaan beïnvloeden.

 

Bitcoin nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt” Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten