Bitcoin

Instellingen zijn bullish: Bitcoin komt er boven op

De Bitcoin prijs is vandaag hard gecrasht en dat zorgt voor discussie onder investeerders. Sommigen denken dat Bitcoin verder zal blijven dalen, maar anderen blijven optimistisch.


Invloed van Elon Musk

Investeerders zijn verdeelder dan ooit. Er zijn pessimisten die denken dat we een lange bear periode in gaan en er zijn optimistien die verwachten dat het ‘slechts’ een pijnlijke correctie was in een nog altijd levende bull markt.

Nadat Elon Musk had aangekondigd dat Tesla $1,5 miljard had geïnvesteerd in de aankoop van Bitcoin, begon de markt enorm te stijgen. Alles begon echter uit elkaar te vallen toen hij aankondigde dat Tesla Bitcoin niet zou accepteren omdat het milieuonvriendelijk is.

Sindsdien is de koers aan een vrije val begonnen en lijken veel investeerders bang te zijn dat de bull run voorbij is. Dit leidde vandaag tot een enorme crash tot een dieptepunt van $30.000.


Bitcoin heeft al 11 keer dit soort crashes meegemaakt

Op 17 mei legde Carter Braxton Worth, Chief Market Technician bij Cornerstone, uit dat Bitcoin mogelijk enkele donkere dagen in het verschiet ligt.

De analist legde uit dat Bitcoin zou kunnen blijven dalen totdat het steun vindt tussen de $30.000 en $40.000. Hij vertelt dat rond de $40.000 twee belangrijke punten samenkomen, namelijk het 150-dagen voortschrijdend gemiddelde en de eerste weerstand na de piek van januari 2021.

Hij legde ook uit dat Bitcoin zich momenteel in een historische ondersteuningszone bevindt maar dat deze zone rond de $40k ingedeukt kan worden waar een crash van 55% ten opzichte van zijn hoogtepunt mogelijk is. Gedurende zijn levensduur heeft Bitcoin in de loop van de tijd 11 crashes gehad van meer dan 30%. De gemiddelde verliezen van deze momenten schommelen rond de 55%. Sommige waren zelfs groter dan 80%.

Met andere woorden, Bitcoin bevindt zich momenteel mogelijk in een beslissende ondersteuningszone. Sinds de huidige ATH heeft Bitcoin ongeveer 50% verloren. Hierdoor zijn alle winsten sinds januari 2021 verloren gegaan.


Nog steeds genoeg Bitcoin bulls

Ondanks de enorme crash zien een groot aantal analisten licht aan het einde van de tunnel. De fundamenten van Bitcoin zijn niet veranderd. Zij denken dat de natuurlijke opwaartse trend van Bitcoin zal doorgaan zodra de angst verdwijnt.

De meerderheid van de BTC investeerders koopt Bitcoin omdat ze er vertrouwen in hebben en dat zal altijd een sterke basis zijn. Dit is waarom de digitale valuta er altijd weer bovenop zal komen. Karen Finerman vertelde:

“We hebben vaker dalingen gezien die groter waren dan dit. De vraag is: geloof je nog steeds in de theorie achter Bitcoin? Ik eigenlijk wel.”

Het lijkt erop dat meer investeerders hetzelfde denken als Karen. Op het moment van schrijven is de Bitcoin prijs namelijk alweer hersteld tot $37.000.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins