Bitcoin

Institutionele beleggers laten zich niet afschrikken door Bitcoin prijsdaling

Deze week is de Bitcoin prijs scherp gecorrigeerd na de afwijzing op 10.400 dollar. Echter, de CME BTC-futures-gegevens laten zien dat grote instellingen bullish blijven.

Op 29 mei vervielen de Bitcoin futures en opties en ondanks een kleine hapering bleef de prijs mooi rond het ondersteuningsniveau van $9.400. Na de afronding van de contracten bleek dat investeerders zeker nog niet de Bitcoin markt wouden verlaten. De open interest voor de komende maanden lag namelijk op een gezonde $400 miljoen.

Een essentiële maatstaf voor het enthousiasme van institutionele beleggers zijn de CME Bitcoin-optiemarkten. Hier werd $120 miljoen in gestopt. De investeerders hadden call opties van $11.000 en $13.000 voor de vervaldata van juni en juli. Dit is bullish en hoogstwaarschijnlijk een ‘Bull Call Spread’-strategie waarbij men tegelijkertijd de $11.000 call-optie zou kopen en de $13.000 zou verkopen.

De open interest voor CME-opties bedraagt ​​momenteel $230 miljoen. Deze bullish trades zijn in overeenkomst met het rapport van vorige maand, waarin de marktactiviteit voor CME-opties met 1000% toenam.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Investeerders verwachten dat Bitcoin koers gaat stijgen

Het is niet altijd even makkelijk om goede conclusies te trekken op de data van de futures en opties. Een opmerkelijk probleem is dat de door CME verstrekte open-interest gegevens een vertraging van twee dagen hebben.

26 juni Bitcoin Options Open Interest (BTC).  Bron: Deribit
26 juni Bitcoin Options openstaande posities. Bron: Deribit

Toch toont de bovenstaande tabel aan dat er 15.500 Bitcoin-callopties tot een prijsniveau van $13.000 voor juni zijn en bedraagt 255 miljoen dollar. Aan de andere kant zien we dat er ook bearish opties (put) zijn tot een waarde van $6500. Momenteel bedragen die $160 miljoen. Dat betekent dat 61% van de investeerders verwacht dat de Bitcoin koers zal stijgen en 39% verwacht dat de koers gaat dalen.


Contango

Naast de open interest op CME-futures en de put/call-verhouding van optiemarkten, is ‘contango’ de meest cruciale maatstaf voor het enthousiasme van professionele beleggers.

Beursgenoteerde BTC Futures / Perpetual Swaps.  Bron: scheef
Beursgenoteerde BTC Futures / Perpetual Swaps. Bron: Skew

De bovenstaande grafiek laat zien hoe een standaard futurescurve zich zou gedragen. Langere vervaldata hebben de neiging om tegen hogere prijzen te worden verhandeld. Hierdoor eisen signaalverkopers meer geld om de verrekening uit te stellen.

Deze situatie wordt contango genoemd, wat betekent dat futures meer kosten dan de contante prijs. Een steile contango geeft aan dat verkopers in de toekomst nog meer geld vragen; vandaar dat het een bullish indicator is. De huidige premie van 0,8% voor het verstrijken van juli klinkt redelijk, wat toch wel positief is.

Het tegenovergestelde geldt echter wanneer futures onder de spotprijs worden verhandeld in een situatie die backwardation wordt genoemd. Hoewel er veel redenen zijn waarom dit zou kunnen gebeuren, is het meestal een indicatie van een bearish sentiment.


Grayscale

Dat institutionele bedrijven interesse in BTC is wel duidelijk. De Grayscale Bitcoin Trust, heeft afgelopen maand zelfs meer Bitcoins gekocht dan nieuwe Bitcoins gemined zijn. Volgens het Q1-rapport van Grayscale was 90% van de instroom in hun trust afkomstig van institutionele beleggers.

Deze indicatoren moet nauwlettend worden gevolgd, maar tot nu toe zijn er weinig tekenen van zwakte door de stroom van institutionele beleggers.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom