Bitcoin Nieuws

Institutionele beleggers verkopen Bitcoin

Institutionele investeerders – de rijkste investeerders op aarde – verkopen volgens de data van CoinShares voor de vierde week op rij Bitcoin. Dat wil zeggen dat ze meer verkopen dan aankopen. Bitcoin zag in de afgelopen week een totaal van 38 miljoen dollar aan uitstromen bij de fondsen voor institutionele beleggers. Wat is er aan de hand?

Voorbereiden op een recessie

Het kan zomaar zijn dat institutionele beleggers hiermee het voorbeeld van Warren Buffet volgen, die voor ruim 13 miljard dollar aandelen dumpte in voorbereiding op een mogelijke recessie. De renteverhogingen van de centrale banken zullen volgens Buffet binnenkort hun tol eisen.

Om die reden stapte de investeringslegende over op cash, wat aan het begin van een recessie meestal de koning is. Daar moet iedereen immers de rekeningen mee betalen. Nu zien we dat institutionele beleggers zich op ongeveer dezelfde manier gedragen als het over Bitcoin en crypto gaat.

Bitcoin zag over de afgelopen vier weken al een uitstroom van 160 miljoen dollar uit de fondsen voor institutionele beleggers. Het totaal voor alle assets – waar dus ook altcoins bijzitten – ligt op een uitstroom van 200 miljoen dollar. Dat bedrag vertegenwoordigt ongeveer 0,6 procent van alle assets die in de fondsen zitten.

Instroom bij Ethereum

Terwijl de miljoenen bij Bitcoin naar buiten stroomden, was er bij Ethereum juist sprake van een tegenovergestelde stroom. Hoewel het geen gigantisch bedrag was, zagen de Ethereum-fondsen juist een instroom van 0,1 miljoen dollar. Dat zijn echter niet de bedragen die de koers van de asset zelf kunnen beïnvloeden.

De markt voor institutionele beleggers is sowieso nog klein als je naar deze cijfers kijkt. Bitcoin heeft een market cap van ruim 500 miljard dollar en het gaat hier over uitstromen van een paar miljoen. Dat zijn bedragen die de koers niet zomaar in beweging brengen.

Al is de liquiditeit op dit moment wel dunner op de markt. Dat betekent dat de volumes laag zijn en de orderboeken leeg. In theorie zorgt dat ervoor dat kleinere hoeveelheden kapitaal de markt meer dan normaal in beweging kunnen brengen.

Bitcoin nieuws

Amerikanen halen in 3 maanden recordbedrag van $472 miljard weg bij banken
Bitcoin-miljonair wordt na vermissing dood gevonden
Bitcoin gedraagt zich weer als de koning in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet