Bitcoin investeerders
Bitcoin

Institutionele investeerders kopen massaal cryptomunten

De cryptomarkt toont duidelijke tekenen van optimisme, wat vooral zichtbaar is in de aanhoudende toestroom van investeringen in cryptovaluta-producten gedurende een opmerkelijke periode van tien opeenvolgende weken. Volgens recent vrijgegeven data van het investeringsfonds Coinshares, is de totale instroom in deze periode een indrukwekkende $1,76 miljard.

Deze stijgende trend in investeringen in crypto-activafondsen gedurende de afgelopen maanden kan worden gezien als een krachtig signaal van zowel de robuustheid als de aanzienlijke groeimogelijkheden van de cryptomarkt. De aanzienlijke kapitaalinstroom is een indicatie van een toenemende acceptatie van cryptovaluta in de mainstream financiële wereld, wat de ontwikkeling van meer institutionele crypto-gerelateerde producten en diensten kan stimuleren.

Bitcoin de grote winnaar

In de afgelopen week registreerde de cryptomarkt een instroom van $176 miljoen, een daling ten opzichte van de $346 miljoen in de voorgaande week. Het grootste deel van deze investeringen ging naar Bitcoin (BTC), met een instroom van $133 miljoen, wat aangeeft dat Bitcoin nog steeds het meest favoriet is onder institutionele beleggers. Deze toenemende interesse wordt mede gedreven door de aanvragen voor spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

Ethereum (ETH), het toonaangevende smart contract platform, zag de op één na grootste instroom binnen de cryptoproducten met $31 miljoen. Multi-asset investeringsproducten, die een diversiteit aan activa bevatten, noteerden $2,3 miljoen aan nieuwe investeringen. Opmerkelijk genoeg registreerde Solana (SOL) ook een aanzienlijke instroom van $4,3 miljoen. Ripple (XRP) trok eveneens investeringen aan, met een totaal van $0,5 miljoen.

Canada noteert grootste instroom

Canada, Duitsland en de Verenigde Staten voerden de lijst aan met de hoogste investeringen in crypto fondsen. De instroom van investeringen per land was respectievelijk $79 miljoen voor Canada, $57 miljoen voor Duitsland en $54 miljoen voor Amerika.

Tegelijkertijd ervoeren sommige landen, waaronder Zweden en Australië, een netto-uitstroom van crypto-investeringen. Deze variaties in investeringsvolumes kunnen gedeeltelijk worden verklaard door de verschillen in regelgevende kaders en de mate van volwassenheid van de markten in deze landen. Notabel is dat Canada, Duitsland en de VS beschikken over relatief geavanceerde en ontwikkelde financiële markten.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’