Bitcoin

Instroom nieuwe Bitcoin-kopers verwacht door grote Chinese miners

Door het cryptodiensten-bedrijf RockX is op 4 mei een peiling gehouden onder Chinese miners van Bitcoin (BTC). Hieruit bleek dat de meerderheid (57%) een enorme toestroom van nieuwe Bitcoin-kopers verwachten over een periode van de aankomende 6 maanden.


Prominente Bitcoin-miners

Volgens RockX hebben zij vragen gesteld aan ruim 40 prominente Bitcoin-miners én leden van de Aziatische mining-gemeenschap. Zo zijn onder andere Bitmain, F2Pool en Pandaminer ondervraagd.

Uit de resultaten bleek dat ruim 71% van de respondenten vond dat de markt het vertrouwen in Bitcoin inmiddels heeft herwonnen sinds de enorme daling na de bull run van 2017. Ongeveer de helft (45%) van de respondenten heeft hiernaast aangegeven dat zij verwachten dat de prijs van Bitcoin binnen de aankomende 6 maanden zal stijgen naar $10.000 tot $12.000. 14% van de respondenten geeft aan dat zij verwachten dat BTC meer dan $15.000 zal bedragen in de aankomende 6 maanden.


Geen significante verandering hash rate

Ook verwacht de meerderheid (57%) dat de hash rate van Bitcoin na de halvering niet significant zal veranderen. Er wordt dan ook verwacht dat de hash rate na de halvering tussen de 110- en 130 exahashes per dag zal bedragen. Momenteel wijkt de hash rate van Bitcoin hier niet veel vanaf met circa 127 exahashes.

Dit lijkt dan ook redelijk in overeenkomst te zijn met de verwachtingen vanuit de crypto-gemeenschap. Zo verwacht bijna 40% dat de hash rate van Bitcoin na ongeveer een maand na de halvering hoger zal zijn dan dat hij nu is. Mocht de hash rate dus daadwerkelijk dalen na de halvering, dan wordt verwacht dat dit niet voor lange duur is.


Miners nog steeds winstgevend

Ook wordt verwacht door de Chinese miners dat Bitmain’s Antminer S9, de op het moment nieuwste miner van het bedrijf, nog steeds winstgevend zal zijn na de halvering. Dit komt onder andere door het natte seizoen in China. Hierdoor is energie afkomstig uit waterkracht enorm in prijs gedaald. Toch zouden oudere machines, die nu nog minimaal winstgevend zijn, na de halvering waarschijnlijk worden afgebroken. Deze worden echter mogelijk weer opgebouwd. Dit zal de daling in de hash rate na de halvering kunnen verklaren. Wat de prijs gaat doen direct na de halvering is nog onbekend.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom