Bitcoin, golden bitcoin
Bitcoin

Investeerder Brian Kelly ziet Bitcoin koers met 1.000% stijgen

De crypto-investeerder Brian Kelly, oprichter en CEO van investeringsfirma BKCM, zegt dat hij om meerdere redenen bullish is over de Bitcoin koers. Vooral omdat de Spot Bitcoin ETF op het punt van lanceren staat in de Verenigde Staten. Ook verwacht hij dat de volgende halving weer voor een bak met positief sentiment zal zorgen als het om Bitcoin gaat.

Kortom: het jaar 2024 kan volgens Brian Kelly weleens heel interessant gaan worden voor de digitale munt.

Sterke combinatie van positieve factoren in 2024

Alles bij elkaar ziet Brian Kelly voor 2024 een positieve cocktail voor Bitcoin ontstaan. We hebben de halving die eraan komt voor april, de Federal Reserve die klaar is met het verhogen van de rente en natuurlijk de Spot Bitcoin ETF die in de lucht hangt.

“Ik denk dat de makkelijkste manier om Bitcoin te begrijpen is door het te zien als digitaal goud. Als je een portfolio hebt en daar een beetje goud in wil hebben omwille van inflatie-redenen, bijvoorbeeld omdat je je zorgen maakt om de Amerikaanse dollar of welke munt dan ook.

Dan wil je daar een beschermingsmiddel tegen kopen. Je kunt dan kiezen voor goud of voor Bitcoin. Ik zou willen beargumenteren dat Bitcoin beter is dan goud, omdat je goud niet kunt gebruiken op het internet. Je kunt Bitcoin wel gebruiken op het internet.

De market cap van Bitcoin is momenteel ~700 miljard dollar. Terwijl al het goud in de wereld tussen de 7 en 8 biljoen dollar waard is. Bitcoin kan marktaandeel afpakken van goud, wat het momenteel ook doet”, aldus Brian Kelly.

Om die reden kan Bitcoin volges hem 10x over de kop gaan vanaf de huidige koersen. Dat zou een Bitcoin koers van ruim 350.000 dollar per munt opleveren.

Bulls in de problemen

Vandaag is de markt het even niet helemaal eens met die bullish analyse van Brian Kelly. De Bitcoin koers klokt vandaag binnen op een verlies van 1,63 procent, wat de koers op 36.500 dollar brengt.

Nu is het de vraag of de bulls nog voldoende momentum kunnen opbouwen om de stijgingen van de afgelopen weken een vervolg te geven.

Aan de ene kant zou je zeggen van wel, vanwege het positieve sentiment rondom de Spot Bitcoin ETF, terwijl er aan de andere kant ook een recessie boven de markt lijkt te hangen vanwege de agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank.

Het muntje kan de komende twee weken echt alle kanten opvallen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelt: Bitcoin koers bereikt $150.000 in 2024
Revolutionaire beweging: behoud van klassieke videogames op de Bitcoin-blockchain
Mike Novogratz voorziet extreme stijging Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers